Idol-Birkir Blær om hälsoproblemet i kulisserna

BIRKIR BLAER
Exklusivt

Islänningen Birkir Blær briljerar i Idol 2021, men under förra fredagsfinalen stötte han på hinder då han drabbades av både halsont och huvudvärk.
På lördagen när han vaknade fick han sig en rejäl chock – då allt blivit ännu värre och något riktigt otäckt hände.
– Mina öron exploderade, säger Birkir till Hänt.

Birkir Blær, 21, kommer från den lilla byn Akureyri på Island. Men sedan en tid tillbaka bor han i Sverige med sin flickvän och ganska direkt kom idén att söka till Idol på tal.

När Hänt träffar Birkir på genrepet inför den tredje fredagsfinalen förklarar han däremot att flytten till Sverige absolut inte hade något att göra med Idol, utan det var ett beslut han tog när han väl var på plats i det nya hemlandet.

– Jag flyttade inte hit för Idol, jag är bara här i Idol för att min styvsyster sa att jag borde söka. Då sa jag "ah visst", så det här är det första jag gör här, det var inte så att jag kom hit för att få uppmärksamhet eller något, förklarar Birkir för Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Idol-Birkir Blær sjöng med halsont

Förra fredagen, i årets andra fredagsfinal, var temat att sjunga en låt som är producerad eller skriven av en svensk person, så vad passade då inte bättre för Birkir än att sjunga Molly Sandéns låt Husavik (My hometown).

När Birkir sjungit klart hyllades han rejält av juryn och Anders Bagge stod för ett riktigt starkt citat.

– Det här är out of this world, fantastiskt Birkir!, sa Anders i programmet.

BIRKIR BLAER

Birkir sjöng låten Husavik, från filmen Eurovision song contest och han fick stående ovationer från juryn efter det magiska uppträdandet.

FOTO: TV4

Det som tittarna kanske inte visste var att Birkir hade ont i halsen under sitt framträdande och att sjunga var inte den bästa medicinen direkt. På lördagen blev han nämligen ännu sämre.

– Förra fredagen fick jag rejält halsont, halsen var riktigt svullen och det gjorde jätteont att sjunga, men jag tog mig igenom det. Men sen dagen efter hade det blivit ännu värre eftersom jag sjöng ändå, säger Birkir till Hänt och fortsätter:

– Jag tror att det var en influensa eller nånting, för jag hade också mycket huvudvärk och mina öron exploderade.

Vad var det som hände?

– Det kan hända om man har hög feber eller så, det var trumhinnan som sprack.

Kristian Luuk flyttar – stora sorgen över beslutet

Efter otäcka incidenten – Birkir om att uppsöka läkare

Ibland när man flyger flygplan kan tryckförändringarna i planet leda till att man får lock för öronen, och flyger man när man är förkyld kan det gå riktigt illa. Då kan det hända att trumhinnan sprack och detta var vad som hände för Birkir – trots att han befann sig på marken.

– När locket för öronen exploderar är det vätska som rinner ut. Jag fick inte blod ur öronen, men jag vaknade med massa vätska runt mitt huvud. Det var det värsta jag någonsin upplevt, säger Birkir till Hänt.

Birkir fick även uppleva att locken för öronen blockerade hans hörsel.

– När jag satte på vattenkranen i badrummet, så fattade jag inte varför jag inte hörde något ljud. Jag kunde inte höra någonting, men jag mår bra nu.

Efter två dagar gick smärtorna över och Birkir klarade sig ifrån att söka läkarvård.

– Det blev mycket bättre redan efter två dagar och så var det tillbaka till det vanliga. Så jag kände att jag inte behövde uppsöka någon läkare, förklarar han.

LÄS OCKSÅ: Emmy om Bonde-Pontus gravidlycka – efter stora sveket

LÄS OCKSÅ: Mikaela Lauréns nya familjelycka

FOTO: TV4

Senaste nytt