Vem åkte ut ur Idol 2021 i fredags? Här är svaret vecka för vecka

Idol 2021

Varje fredag blir en deltagare tvungen att lämna Idol 2021 efter att tittarna fått säga sitt.
Vem åkte ur tävlingen senast?
Här får du uppdateringarna du behöver varje vecka om vem som fick lämna och vilka som gick vidare i Idol 2021!

Idolerna har lagt kvalveckan bakom sig och nu är det fredagsfinalerna som gäller i Idol 2021. Men i år är showen annorlunda med nya upplägg med bland annat en ny jurymedlem Katia Mosally, 34, Pär Lernströms, 41, nya sidekick Anis Don Demina, 28, Idolraketen och det nya upplägget med röstningen.

Röstningsupplägget som ändrats helt i Idol 2021

Något som inte är sig likt i Idol i år är hur röstningen går till. Tidigare år har slussarna öppnats när själva programmet dragit igång, som alltid sänds live. Under programmets gång har tittarna haft möjlighet att rösta på sina favoriter. Men när fredagsfinalen börjar lida mot sitt slut så har slussarna stängts och rösterna räknats. Alla idoler har uppträtt under kvällen och fått sin chans att visa vad de gått för. Den idol som sedan fått minst antal röster är den som blivit tvungen att lämna tävlingen.

KÄNDISFAMILJ Därför känner du igen Lana i Idol

I år är upplägget annorlunda. Denna säsong kommer tittarna ha möjlighet att rösta på sin favorit i en hel vecka. Tittarna kan börja rösta redan direkt efter avklarad fredagsfinal. Slussarna är öppna ända till kommande fredag. Och istället för att alla idoler får uppträda som tidigare år, kommer en idol att tvingas lämna idol utan att uppträda. Deltagarna kommer en och en bli uppropade till att sjunga, vilket också betyder att de fått tillräckligt med röster för att ta sig vidare till nästa vecka. Den idol som fått minst antal röster under den gångna veckan blir aldrig uppropad till att sjunga, och blir därmed tvungen att lämna tävlingen.

Detta är TV4:s sätt att ge tittarna större möjlighet att kunna rösta på sina favoriter, då många tittar på fredags avsnitt flera dagar senare, och då är det ju försent att rösta. Nu har man en hel vecka på sig att rösta på sin favorit!

Idoljuryn 2021

Idoljuryn.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vem åkte ur fredagsfinalen i Idol 2021?

Topp 13 i Idol består år 2021 av:

Exklusivt
PÅ TV Därför flyttade Idol-Birkir till Sverige från Island

1 oktober:

Siri Leijon blev den första idolen som tvingades lämna tävlingen efter fredagsfinalen som ägde rum den 1 oktober hösten 2021. Resten av gänget är kvar till nästa vecka.

– Det har varit jättekul, jätteroligt och jag har fått lära känna underbara människor. Jag har lärt mig så otroligt mycket och trodde inte jag skulle stå här. Vad är negativt med det?, säger idolen efter att ha mottagit beskedet om att inte få uppträda utan lämna tävlingen direkt.

8 oktober:

Efter att ha fått minst antal röster av tittarna blev det Pär Lindberg som blev tvungen att lämna tävlingen. Han valde att sjunga för juryn ändå, vilket är valfritt, i hopp om att få juryns livboj. Men dessvärre valde juryn att hålla på livbojen ett tag till.

– Jag har haft det lite på känn i veckan, av flera orsaker. Det känns jättetråkigt, jag har precis börjat ha kul, säger Pär.

15 oktober:

Den tredje fredagsfinalen åkte ingen ut – eftersom Daut Ajvaz fick juryns livboj. Idolen fick alltså minst antal röster av tittarna, men blev räddad av juryn och fick stanna kvar i tävlingen.

En gråtandes Daut kunde inte tro sina öron:

– Tack så jättemycket, wow, sa han direkt efter beskedet.

Idol 2021 sänds varje fredag på TV4 klockan 20.00 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

22 oktober:

Under den fjärde fredagsfinalen blev det Emma Pettersson Håård som fick lämna.

Efter beskedet sa hon besviket:

– Tack för allt, jag är helt slut på ord.

LÄS OCKSÅ: Idol-Erik Elias avslöjar sanningen om sina mössor – därför bär han dem

LÄS OCKSÅ: Hur långa är Kishti Tomita, Katia Mosally, Anders Bagge och Alexander Kronlund? Här är Idoljuryns längd

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

Senaste nytt