TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Hustrun om Noppes tragiska död – talar ut om beskedet

24 maj, 2017 
AvHans Shimoda
Hon har upplevt en smärta som hon aldrig tidigare känt. Nu öppnar Lee Lewenhaupt – för första gången – upp om sorgen och saknad efter hennes älskade Noppe.
Annons

Det var en kylig vinterkväll som greve Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt, 69, försvann i vattnet vid Hundudden utanför Djurgården i Stockholm.

Kroppen hittades dagen efter och chocken blev total i Stockholms nöjes- och societetsvärld.

Nu har det gått två och en halv månad sedan den ödesdigra kvällen den 28 februari.

Begravningen som ägde rum i Hedvig Eleonora kyrka den 31 mars, var fylld till bredden av vänner som ville ta ett sista farväl av den vänlige själen. Bland andra fanns Noppes barndomsvän kung Carl Gustaf, 71, och drottning Silvia, 73, på plats liksom hans vän Christian ”Kicken” Lundqvist, 45, som han mötte senare i livet.

Noppes hustru Lee var märkbart tagen av stunden och den mest gripande stunden var när hon tog ett sista känslosamt avsked av sin älskade make utanför kyrkan. Hon böjde sig ned och kysste kistan i ett sista ömt farväl.

Den ständigt positive och godhjärtade Noppe var en stor entreprenör när det gällde sin medlemsklubb Noppes där kungen var en trogen gäst.

Annons

Förutom själva klubben så knoppade han av namnet till en stor sommarfest som äger rum i juni varje år där även icke-medlemmar är välkomna och sedan klappade hans hjärta extra hårt för Noppe Golf Open som var hans egen golftävling.

I år är det åttonde gången tävlingen genomförs, men Noppes bortgång är påtaglig när Hänt är på plats.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Lee talar för första gången ut om Noppes död, hela intervjun finns i nya numret av Hänt i Veckan.

Samlingen innan starten började med en tyst minut påkallad av Noppes älskade bonusson Leonard.

Det var knäpptyst på gräsmattan utanför anrika Fågelbro GK:s klubbhus när den tysta hyllningen genomfördes av bland andra sångaren Patrik Isaksson och ”Let´s dance”-vinnaren Jesper Blomqvist. Leonard bröt den tysta minuten med en harkling och sedan fortsatte samlingen, men Noppes ande fortsatte sväva över klubben och man kunde ta på den täta stämningen som rådde.

Annons

Även Noppes fru Lee var på plats för att hedra tävlingen och sin älskade make. Hon är påtagligt rörd när Hänt beklagar sorgen och frågar hur det känns idag.

– Det känns… Det är härligt att se alla här och… Jag börjar gråta när jag pratar om honom…

Leonard håller om mamma medan vi tar några bilder på dem. De står starka och försöker sig på några leenden.

– Det var så fint med den tysta minuten. Verkligen, säger Lee tyst.

Hon förklarar att det går upp och ned just nu.

– Vissa dagar är lite bättre, men vissa dagar är jag väldigt dålig. Vad kan jag säga, jag saknar honom så fruktansvärt mycket. Jag har upptäckt en smärta som jag aldrig har känt och som jag inte visste kan finnas i en människa.

Hon fortsätter:

– Jag har hört om brustna hjärtan, men ingen ska behöva uppleva sådant här. 

Kungen var nära vän med Noppe.

Hon hyllar även sin make på alla sätt som den fantastiska människa han var.

Annons

– Det är så sorgligt, han var en sådan fin människa. Det borde finnas bättre ord för honom, men jag kommer inte på några just nu. Han var så fantastisk dygnet runt, även hemma.

Lee och Noppe fick fjorton lyckliga år tillsammans. Hon hyllar deras liv och blir för ett ögonblick glad.

– Han var mitt himmelrike, han var min vän, han var mitt allt. Jag tror tyvärr inte att jag kommer att uppleva en sådan människa mer i mitt liv. Jag är väldigt stolt att han var min man och att jag delade livet med honom i fjorton år.

Lee tvingades ta farväl av sin älskade make.

Läs hela intervjun med Lee i nya numret av Hänt i Veckan, där hon även pratar om deras sista tid och tankarna om sättet han dog på. 

FOTO: Ibl

Annons