TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kungens första ord om Noppes död: "Det är tragiskt"

02 mar, 2017 
AvEmelie Tholin
Idag vid lunch kom nyheten att greve Noppe Lewenhaupt hittats död. Kung Carl Gustaf talar ut om den oändliga förlusten.
Annons

Nyheten att greve Carl Adam “Noppe” Lewenhaupt hittats död i vattnet en bit från våningen på Östermalm har lamslagit societeten och kretsarna kring kungafamiljen.

Nu talar kung Carl Gustaf XVI ut om sin nära väns hastiga bortfall.

– Jag fick reda på det sent i går kväll och det är självklart en tragisk händelse som har hänt. Det är något som vi beklagar. Det är en av mina äldsta vänner och vi har haft väldigt trevligt och roligt tillsammans, säger kungen till Expressen.

Noppe och kungen lärde känna varandra som barn och har följts åt genom hela livet. “Grabbgänget” bestod av Anders Lettström, Aje Philipson, Noppe och kungen.  

– Han var en riktig spjuver i ordets rätta bemärkelse. Vi har haft många goda skratt tillsammans. Jag vill sända en tanke till hans hustru och alla som har stått honom nära, säger kungen.

Sitt ovanliga smeknamn fick Noppe efter en hund som han ansågs vara lik.

Noppe efterlämnar sig hustrun Lee. Noppe blev 69 år.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons