Därför känner du igen Herman Silow i Idol 2020

Därför känner du igen Herman Silow i Idol 2020

Herman Silows resa i Idol 2020 har gått upp och ned. På en hårfin gräns tog han sig vidare till fredagsfinalerna efter att ha fått ett wildcard av juryn.
Men tittarna kan känna igen Herman sedan tidigare!
Det är nämligen inte första gången som han syns till i musiksammanhang.

Det var på håret som Herman Kreuger, 23, eller ja, Herman Silow, som han kallar sig nu, gick vidare till topp 13 i Idol 2020. Efter att inte ha röstats vidare av tittarna i kvalveckan fick han en ny chans i kvalfinalen i form av ett wildcard från juryn. Tv-tittarna ändrade sig då om Herman och röstade honom vidare till fredagsfinalerna.

Herman Silow Idol 2020

FOTO: TV4

Men visst kan tittarna (och lyssnarna) känna igen Herman sedan tidigare? Det är ju faktiskt inte alls konstigt då han synts till i musiksammanhang tidigare.

Herman Silow i pojkbandet Apollo 5

År 2014 sökte grabbarna Oliver KnutssonNicholai von Benzon Hollesen och Hampus Ewel till Idol. De kom ändå ganska långt i tävlingen, men det räckte inte hela vägen då konkurrensen var för stor. Besvikna över att ha ratats av Idoljuryn valde de att ta saken i egna händer och starta ett band. Snabbt rekryterades två killar till, Niklas Carson Mattsson och vår Idol-kille Herman Silow!

Apollo 5, Herman Silow idol 2020

FOTO: Youtube

Texter och musik skrevs som bara den, och bandet släppte två låtar på Spotify – Too close to the sun och Famous. Men dessvärre tunnades engagemanget ut och bandet har inte lagt ut något på Instagram efter år 2017. Idag är bandet historia, då de inte längre spelar ihop.

Hermans egna ord om utbrändheten

När Hänt fick prata en stund med Herman på pressträffen för Idol 2020 visade det sig att han tidigare drabbats av utbrändhet. Att försöka jonglera med musik, studier och jobb samtidigt var inget som funkade för idolen.

– Jag har blivit utbränd när jag har gjort för mycket saker, när jag har försökt jonglera musiken, med studier och jobb, berättar Herman för Hänt och fortsätter:

– Jag är väldigt nöjd att jag plockade ut det snabbt, så då blev det bara en eller två månader som jag var sänkt liksom.

Och något som Herman också känner sig stolt och nöjd över är att han inte lät utbrändheten gå för långt.

– Jag är nöjd över att jag inte lät det gå för långt. En dag så kunde jag inte gå upp ur sängen, berättar Herman för Hänt och fortsätter:

– Jag låg i sängen i en hel dag. Sedan fick jag massa hjälp från familjen att komma tillbaka. Men det var ett tag som jag inte fick sitta i studion.

Efter några veckor var Herman på benen igen och tillbaka i skolan.

Hur lång är Herman Silow?

På pressträffen fick även Hänt möjlighet att få svar på den eviga frågan om Hermans längd, vilket inte alls är mycket att tjata om då den kan anses som ganska vanlig. Herman är 178 centimeter lång, inte längre och inte heller kortare!

FOTO: TV4

LÄS GÄRNA: Så gick det sen för sågade Idol-deltagarna

LÄS GÄRNA: Därför känner du igen Caspar Camitz i Idol

LÄS GÄRNA: 6 saker du inte visste om Caspar Camitz i Idol