6 saker du inte visste om Caspar Camitz i Idol 2020

6 saker du vill veta om Caspar Camitz i Idol 2020

Caspar Camitz har förtrollat hela svenska folket med sin fantastiska sång i Idol 2020.
Men vem är Caspar när han inte står på scen?
Här är 6 saker du antagligen inte hade koll på om artisten!
Allt du vill veta om Caspar Camitz i Idol 2020
Slå på ljud

När den tredje kvalkvällen av Idol 2020 gick av stapeln var Caspar Camitz sist ut i startfältet. Han sjöng Brother av Matt Corby och efter bara några toner in kunde tv-tittarna se hur imponerade Idol-juryn såg ut att vara.

Efter framträdandet framgick det hur otroligt glada juryn var över att få tagit del av Caspars ljuva stämma. Redan från sitt första kliv in i Idol har han gjort succé genom att sätta olika svåra toner, men framförallt med sin oerhört varma personlighet som går genom tv-rutan. Blir Caspar Sveriges nästa Idol? Det får framtiden utvisa!

Men vem är Caspar Camitz när han inte står på scen? Och hur länge har han sjungit? Här är sex saker du antagligen inte visste om Caspar!

Hur gammal är Caspar Camitz och var bor han?

Caspar är ingen storstadskille, snarare tvärtom.

– Jag kommer från Norrtan, Norrtälje, berättar Caspar i tv-programmet.

Han är 25 år gammal och söker sig ofta ut i naturen där han hittar lugnet.

– För att koppla av så söker jag mig ut i skogen, just för att det är en fristad. Inga här som kommer och drar bort dina tankar, säger Caspar när han presenterar sig i programmet och fortsätter med att konstatera:

– Jag njuter av allt omkring mig som man ser!

Vad heter Caspar Camitz på Instagram?

Caspar är mycket aktiv på sociala medier, i alla fall när vi snackar Instagram. Där heter han caspargi och har över 14 000 följare. Det är inte dåligt med inlägg som Caspar delat genom åren, i skrivande stund har han delat över 1 500 poster. Inte illa! Det mesta i flödet handlar om kärlek och musik, det som Caspar verkar brinna mest för i livet.

Stödet från följarna är enormt och Caspar får dagligen kärlek genom fina kommentarer och likes.

Caspar Camitz Idol 2020

FOTO: Instagram

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Är medlem i två band

Caspar är medlem i två olika band. Det ena heter Dancing Lynx, där har Caspar rollen som sångare.

Det andra bandet som Caspar är en del av heter Soldåd, och de har släppt flera låtar som finns att streama på Spotify. Den andra medlemmen Niklas Åkerlund, 26, är någon som tv-tittarna kan känna igen! Från var? Han har tidigare medverkat i tv-programmet Paradise hotel.

Har sökt till Idol tidigare

Caspars audition för Idol-juryn våren 2020 var inte hans första. Han har sökt en gång tidigare, för sju år sedan. Ja, året var 2013 och man får ändå säga att Caspar är ganska sig lik?

Caspar Camitz idol 2013

FOTO: TV4

Idolen framförde en häpnadsväckande beatbox och fyllde sedan på med sång i form av Hallelujah. Juryn såg däremot lite annorlunda ut på den tiden. Anders Bagge satt där som vanligt, men istället för att Nikki Amini, Alexander Kronlund och Kishti Tomita bredvid sig så satt Laila Bagge och Alexander Bard jämte honom.

Caspar fick en guldbiljett och gick vidare till slutaudition, men där någonstans tog hans Idolresa slut. Som tur var blev det inte sista gången han sökte!

Caspars flickvän Vanessa Olsson

När Caspar gjorde sin audition i Stockholm hade han ett fint stöd med sig, flickvännen Vanessa Olsson. Hon fanns även på plats när det var dags för Caspar att tävla i kvalet för att sedan gå vidare till kvalfinalen. Det stod snabbt klart att Caspar hade både folket och juryn med sig. Men på plats fanns nog det bästa stödet, nämligen pappa, lillebror och flickvännen Vanessa.

På Instagram heter flickvännen olssonvanessa och har över 1 100 följare

Caspar Camitz flickvän Vanessa

FOTO: Instagram

Kvalveckan i Idol sänds 14-18 september klockan 20.00 på TV4 och på TV4 Play.

FOTO: TV4

LÄS GÄRNA: Därför känner du igen Caspar Camitz i Idol

LÄS GÄRNA: Marie Picasso vann Idol 2007 och försvann – bryter tystnaden

FRÅN FÖRSTASIDAN