LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Schyfferts drastiska beslut efter oron för barnen

03 mar, 2021 
Henrik Schyffert, Nour el Refai
Henrik Schyffert har sönerna Janne, Ove och Sami.
Men på grund av hoten och följarnas otäcka handlingar har han nu tagit ett drastiskt beslut för barnen.
– Inte värt det, säger han i Renées brygga.
Annons
Henrik Schyfferts drastiska beslut efter oron för barnenBrand logo
Henrik Schyfferts drastiska beslut efter oron för barnen

Det var i oktober 2019 som komikerna Nour El Refai och Henrik Schyffert fick sonen Sami efter mer än sex år tillsammans. Henrik har även sönerna Janne och Ove från ett tidigare äktenskap med Bea Uusma.

Sedan Sami kom till världen har de pratat flitigt om deras liv som småbarnsföräldrar i podden Nours poddelipodd - och Henrik. De har bland annat tagit upp konflikterna som kan uppstå när man ställs inför en sådan stor livsförändring. För Nour blev Sami hennes första barn, men för Henrik var det som sagt inte första gången.

Henrik och Nours boendesituation

Nour och Henrik har valt att leva sitt liv som särbos – trots att de är i en relation. Beslutet har bland annat att göra med Nours sociala fobi och att Henrik är allergisk mot katter – och Nour har två katter.

– Vi lever särbo. Sen bor vi ihop väldigt mycket ändå men vi har våra egna hem och det vill vi båda fortsätta ha, även om vi skaffar barn, har Nour tidigare sagt i Raw Comedy-podden.

Annons

I säsongsavslutningen av Renées brygga på TV4 är Henrik en av gästerna. Tillsammans med Björn Hellberg och Malin Persson Giolito har de nu kommit för att hälsa på Renée Nyberg på hennes härliga sommarställe.

Henrik Schyfferts beslut för barnen

I programmet kommer de in på hur Henrik ser på sitt användande av sociala medier. Henriks barn har nämligen utsatts för hot och våld på grund av deras pappas politiska åsikter på sociala medier.

– Jag har lagt av, jag gav upp, de vann. De var i trappen och klottrade ner mina barns personnummer och polis och säkerhetsdörrar. Då tänkte jag att nu är det inte värt det, så då slutade jag. Så det vann dem, säger han.

Henrik menar däremot att beslutet för barnen inte har något att göra med att han skulle ha ändrat åsikt eller liknande. Han har även kommit till den insikten att det inte går att förändra andras åsikter, via kanaler på sociala medier.

Annons

– Jag gör ju ingen skillnad, de som inte tycker som jag byter ju inte åsikt för att jag skriver det. De blir om möjligt ännu mer förankrade, så det fyller ingen funktion, säger han och fortsätter:

– Jag predikar för kören, de som gillade mig innan, gillar mig lite mer. Men man får inga nya fans utav det där och de som inte tycker som jag sporrar ju ned hälarna ännu mer i myllan.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons