LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför bor inte Henrik Schyffert och Nour El Refai med varandra

06 feb, 2021 
AvLovisa Ström
Nour El Refai & Henrik Schyffert
Komikerna Henrik Schyffert och Nour El Refai har varit ett par i drygt sju år och har dessutom sonen Sami ihop.
Trots det vill de inte flytta ihop.
Här är varför Henrik och Nour har bestämt sig för att vara särbor.
Annons
Henrik Schyffert om bråken med Nour El RefaiBrand logo
Henrik Schyffert om bråken med Nour El Refai

De folkkära komikerna Henrik Schyffert och Nour El Refai har varit ett par i drygt sju år och tillsammans har de också sonen Sami. Det var i början av 2019 som de fick deras första gemensamma son, och sedan dess har de pratat en hel del om småbarnslivet i deras gemensamma podd Nours poddelipodd - och Henrik.

Bor inte med varandra

Den första tiden med en nyfödd bebis kan vara påfrestande, men trots det har Nour och Henrik valt att inte bo ihop. I Raw comedy-podden har hon tidigare berättat om beslutet.

– Vi lever särbo. Sen bor vi ihop väldigt mycket ändå men vi har våra egna hem och det vill vi båda fortsätta ha, även om vi skaffar barn, sa hon då.

Men trots att många har reagerat på Nour och Henriks liv som särbos är det även en hel del som har blivit inspirerade. I en intervju i Skavlan berättar Nour omgivningens reaktioner på beslutet.

Annons

– Det är många som tror att folk ska bli provocerade. Men tvärtom så är det folk som kommer fram och bara: ”det är så inspirerande, kan man göra så, får man göra så?”, säger hon innan hon fortsätter:

– Det verkar vara många som inte vill bo med sin partner. Sen är det kanske konstigt att flytta isär när man väl har bott ihop en gång, men vi har ju aldrig gjort det

Därför lever de som särbor

Under flera perioder i livet har Nour kämpat med ångest och social fobi, och hennes lägenhet i Traneberg blev då hennes trygga punkt där hon kunde andas ut. I samma veva skaffade hon katterna Rosling och Jalmert som även de var viktiga för hennes välmående. Då Nour känner så starkt för lägenheten har hon inte velat släppa den bara för att bli sambos, och Henrik är dessutom allergisk mot hennes katter vilket såklart varit ännu en anledning till att inte bo ihop.

Nour och Henrik kan alltså rabbla flera fördelar med att ha det som de har det, och när Nour var med i Skavlan berättade hon om ännu en positiv aspekt.

Annons

– Om jag ser hans jättefula tallrikar och tycker att han diskar slarvigt så kan jag vara: ”Så är det hemma hos dig”. Jag bryr mig inte, sa hon då.

Anledningarna till att de inte bor ihop är alltså flera, men enkelt sagt så grundar det sig helt enkelt i att båda trivs väldigt bra som det är nu och därför inte ser någon anledningen till att ändra det. Däremot har Nour tidigare sagt att det är möjligt att de känner annorlunda om några år.

Annons