LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hasse Andersson lägger ner: ”Nu vill jag ta det lugnt”

17 okt, 2022 
Hasse Andersson
Hasse Andersson fick sig ett nytt uppsving efter sin medverkan i Melodifestivalen 2015.
Sedan dess har han haft flera hektiska år.
Men nu är det slut – nu berättar han om beslutet.
Annons
Mark Levengoods starka ord om Björn Skifs: ”Legend”Brand logo
Mark Levengoods starka ord om Björn Skifs: ”Legend”

Hasse "Kvinnaböske" Andersson, 74, är den så folkkära countystjärnan som sjungit sig rakt in i folkets hjärtan under hela sin långa karriär.

Artisten hade flera stora framgångar på 1980-talet då han bland annat hade hiten Änglahund som gjorde stor succé. Albumet med samma titel såldes i över en kvarts miljon exemplar.

– Det är svårt att säga vad Änglahund har betytt. Det var ju den som banade väg för mig och när den blev en hit började man lyssna på mina tidigare inspelningar också. Den blev ju en megahit och sålde enormt mycket, säger Hasse Andersson i en intervju med Expressen.

De hektiska åren och sjukdomskampen

Hasse fick sig ännu ett stort genombrott när han ställde upp i Melodifestivalen 2015 med bidraget Guld och gröna skogar som gav honom en helt ny målgrupp – nämligen de unga. Låten tog sig hela vägen till finalen och slutade upp på en fjärde plats.

Annons

– Då blev det helt hysteriskt igen. Jag är ju barnidol nu, alla vill ta selfies med mig, de ritar teckningar och skickar presenter. Det är fantastiskt. Att jag skulle få en sådan resa till, som jag hade med Änglahund, det hade jag aldrig kunnat tro. Man kan inte tänka sig en bättre kröning av karriären, har Hasse Andersson.

– Man får alltid tänka sig för, då det är viktigt att man bryr sig om sig och gör någonting åt det, och gör så gott man kan. Min läkare säger att man inte ska sluta leva för att man har diabetes, utan att man istället ska tänka sig för, sa han till Diabetes Wellness.

Nu tar den folkkära artisten en paus – slutar turnera

Även åren efter sin stora succé i Melodifestivalen har Hasse haft hektiska år. 2017 var han tillsammans med Clara Henry och David Lindgren programledare för programmet.

Annons

Men nu har han tagit ett beslut för den närmsta framtiden – det blir inget mer turnerande för artisten.

– Jag har tackat nej till allt i höst, jag har känt mig lite trött så nu vill jag ta det lugnt och så får vi se vad vi gör sedan, säger Hasse som är gift med kollegan Monica Forsberg, 72, säger han till Expressen.

– Nu ska jag ta hand om mitt liv och det som är kvar av det och verkligen njuta.

Paret bor tillsammans i Båstad och i en tidigare intervju med Hänt berättade han att de gärna vill ut och resa mer. Kanske att det finns tid för det nu i höst.

– Resa med Monica igen. Vi har gjort långresor och vill gärna hinna med en till innan jag är för gammal.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons