Här är alla gäster i Jills Veranda 2023

Jill Johnson i en hatt och rutig skjorta.

Jills veranda är åter tillbaka i rutan nästa år, vilka gästerna är kan du läsa här!
UDDA VECKOR – Klipp: Behöver du verkligen en son till?
0:42

Efter reklamen: UDDA VECKOR – Klipp: Behöver du verkligen en son till?

(0:42)

Slå på ljud

Första säsongen av Jills veranda spelades in 2013 med Jill Johansson, 48, som programledare. Sedan Jill sågs i programmet var ett tag sedan eftersom programmet har haft ett långt uppehåll på grund av pandemin.

Inför våren år 2023 kommer dock programmet att sändas igen och artisterna för den femte säsongen hittar du här!

Jill Johanssons lycka av den nya inspelade säsongen

Jills veranda är en dokumentärserie i SVT som bjuder på olika toner och symfonier i Nashville, USA. Jill är programledare och tar med sex gäster i staden för en rundtur och tillsammans tolkar de klassiska countrylåtar.

Programmet bjuder också på när artisterna och Jill utforskar och diskuterar countrymusiken historia och aktuella samhällsfrågor i de sex avsnitten.

Jill avslöjade på sin Instagram att programmet skulle börja sändas inför våren igen och hon berättade för P4 Extra att hon utvecklats efter att ha mött alla gästerna och spelat in programmet.

– Jag är så glad över bredden! Jag utvecklats otroligt mycket som människa genom att alla de här mötena, berättade Jill i P4 Extra.

Jills veranda 2023 – Jills ord om David

Bland artisterna ser vi bland andra den svenska countryartisten David Ritschard, 33, som Jill var väldigt glad över att få träffa under inspelningen.

– Han är helt briljant och mycket, mycket spännande tycker jag. Jag har fått komma nära hans historier och hans okonstlade sätt att framföra sin musik, berättade Jill i P4 Extra.

säger hon och berättar att hon har fått backa från sitt tidigare påstående om att country inte passar på svenska.

Davids inspiration verkar ha haft ett stort intryck på Jills syn på countrymusiken då hon tidigare tyckt att country ska vara på engelska och inte svenska. Men backar undan från det påståendet och har nu gjort sin första countrylåt på svenska.

– Det är väl skönt när man kan ändra sig. Ibland blommar man sent, berättar hon.

Gästerna i Jills veranda 2023

Men Jill har inte bara mött David under inspelningen, de fem andra deltagarna som är med i nästa års Jills veranda är följande artister:

FOTO: ORRE PONTUS/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN