AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bluffen i Let's dance avslöjad – TV4:s svar om lögnen för tittarna: ”Det är..”

30 apr, 2022 
OLA SALO, PETER JÖBACK
Peter Jöback och Ola Salo bjöd på ett härligt och sprudlande framträdande i Let's dance under lördagskvällen.
Men nu avslöjas det som tittarna inte får se.
Annons
Arons ärliga ord om Let’s Dance: ”Trött på att dansa”Brand logo
Arons ärliga ord om Let’s Dance: ”Trött på att dansa”

Let's dance 2022 är i full gång och nu återstår det bara fem danspar kvar som tävlar om en plats i kvartsfinalen.

De som fortfarande har en chans att vinna den åtråvärda dansskon är Marie Mandelmann, Aron Andersson, Eric Saade, och Filip Dikmen. Detta efter att Markus Granseth och Cecilia Ehrling tyvärr tvingas lämna tävlingen.

Kvällen till ära bjöd dansparen på danser inspirerade från Broadway och visst blev det en riktig New York-känsla i studion! Men kvällen gästades också av gästartisterna Peter Jöback och Ola Salo – åtminstone fick tv-tittarna se det spektakulära uppträdandet. Nu avslöjas bluffen i Let's dance!

En av favoriterna i år är Eric Saade som dansar med proffsdansaren Katja Luján Engelholm. Förra året kom Katja 2:a i tävlingen då hon dansade med tv-profilen Anis don Demina.

Annons

Eric Saade om tittarkritiken – efter låga poängen

Men sedan det första avsnittet har det kommit in kritik från tittarna med anledning av att de tycker att han förtjänar högre poäng av juryn än han får. Detta svarade jurymedlemmen Tony Irving, 55, på genom att säga:

– Det är total bullshit. Det är så här. Bara för att Eric är ung och snygg och hans dansar lite halvdant hiphop betyder inte det att han kan sätta sin vänstra fot bättre än någon annan framför det högra i en tiodans. Vi pratar om en man som inte har någon talang inom det områden, bara för att han är ung och välkänd som sångare förtjänar han inte mer än någon annan.

När Hänt träffade Eric på QX-galan 2022 berättade han mer om kritiken gällande poängsättningen.

– Det är egentligen bara en som ger mig lite för låga poäng i juryn, Tony, de andra sköter sig, sa Eric och skrattade.

Annons

Bluffen i Let's dance avslöjad – Peter Jöback var inte på plats

Under kvällen med Broadway-tema så är det härlig stämning i studion, trots att den inte är lika välfylld som vanligt med tanke på att det är valborgsmässoafton. Men nu uppdagas det att även gästartisterna Peter Jöback och Ola Salo inte är på plats rent fysiskt.

Tv-tittarna hemma i soffan märker ingenting, men faktum är att framträdandet var helt förinspelat och för publiken i studion var det bara ett tomt dansgolv som visades. Istället hänvisades studiopubliken till tv-skärmarna runtom i studion för att se det spektakulära framträdandet.

Nu berättar Frida Ekberg, ansvarig för Let's dance på TV4 vad Jöbacks och Salos frånvaro egentligen berodde på. Det var nämligen så att framträdandet spelades in på genrepet istället.

– Det är av produktionsmässiga anledningar, säger hon till Hänt.

FOTO: TV4

Annons