TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Eric Saades första ord efter kritikstormen mot Let's dance: ”Sjukt”

29 mar, 2022 
Lets dance, Eric Saade
Eric Saade har gjort succé i Let's dance och på lördag är han åter tillbaka på dansgolvet med danspartnern Katja.
Men förra veckan fick han oerhört låga poäng och tittarna var rasande mot juryns dom.
Nu uttalar sig Eric för första gången sedan direktsändningen.
Annons
Farmen-profilens kärleksjakt i Hungrig på kärlekBrand logo
Farmen-profilens kärleksjakt i Hungrig på kärlek

Let's dance 2022 är igång och årets säsong har tagit fart med dunder och brak! Denna omgång av TV4-programmet sticker också ut i och med att deltagarna äntligen får ha publik och att programledare Petra Mede, 52, är gravid.

En av årets deltagare är artisten Eric Saade, som har fångat många tittares hjärtan. Nu uttalar han sig för första gången efter kritikstormen som uppstod mot hans låga poäng i Let's dance.

Eric Saade om varför han ställer upp i Let's dance efter alla år

Eric Saade har fått frågan om att ställa upp i Let's dance flera gånger. Men till slut tackade han alltså ja.

Artisten dansar nu med Katja Lujan Engelholm och när han gästade Efter fem berättade han om beslutet att tacka ja.

Annons

– Alltså egentligen har jag nog sagt nej till allt i form av tv som inte har haft med musik att göra och det har alltid varit min inställning till vad jag gör bara. Att jag inte varit så jättebekväm att prata – förrän jag var med i Så mycket bättre, sa han i han i programmet följt av:

– Och nu när den här frågan kom för 11:e gången, det var lite övertalning, men det var ändå såhär att jag kan tänka mig att göra det. För i ett sådant här program får man ju lära känna mig på ett sätt som inte är kopplat till musik. Det är det som kanske är min stolthet och jag får gå utanför min "comfort-zone".

Faktum är att det är Erics mamma som tjatat på honom att medverka.

– Min mamma är ju den som har tjatat om det här. Hon är en av anledningarna till att jag helt klart är med. Hon har alltid pushat på lite extra, säger Eric i Efter fem.

Eric Saades första ord efter kritikstormen i Let's dance

I den andra deltävlingen så fick Eric Saade väldigt låga poäng – detta fick tittarna att bli riktigt arga och skickade rejält med kritik mot programmet.

Annons

På sociala medier uttryckte folk sin ilska mot juryn som gav Eric oväntat låga poäng.

”Bedrövligt dåliga poäng… Döm alla paren rättvist…”, skriver en person.

Att ge honom hälften så bra som till vissa andra är ju bara så otroligt orättvist! Samma visa varje år!”, skriver en annan.

Sedan händelsen har det varit tyst från Eric Saades håll i sociala medier. Men nu, äntligen, har han lagt upp ett nytt inlägg på Instagram. I detta väljer artisten dock att fokusera på det positiva med lördagens direktsändning.

”TACK för att jag fick dansa lite till! Både Katja Lujan och jag hade sjukt kul igår! Nu är jag redan påväg till dansstudion igen. Undra vilken dans det blir denna veckan?”, skriver Eric Saade.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons