Let’s dance-deltagaren avslöjar hemliga knepet – det tittarna inte får se

David Lindgren och Petra Mede.

Tio svenska kändisar tävlar om äran att vinna den prestigefyllda danstävlingen Let's dance 2022.
Förutom hård träning har vi förstått att alla deltagare har lite olika strategier.
Nu visar en deltagare upp det hemliga knepet.
Let's dance-juryn – därför är det bättre att vara tre
0:35

Efter reklamen: Let's dance-juryn – därför är det bättre att vara tre

(0:35)

Slå på ljud

Programmet där kända svenska profiler paras ihop med proffsdansare för att bli bedömda i tiodans på bästa sändningstid. Ja, du gissade rätt Let's dance är tillbaka med den sjuttonde upplagan av succékonceptet!

De tio kändisarna som tävlar om den prestigefyllda glasskon tränar stenhårt för att ta sig vidare i tävlingen vecka för vecka och för att lära sig kärnan i de avancerade danserna.

Men en av deltagarna kombinerar hård träning med en hemlighet. Nya bilden visar nämligen det som tittarna inte får se i programmet!

Historiska händelsen i Let's dance 2022 – deltagarens egna ord: ”Känns fantastiskt”

Det var förra lördagen som det vankades premiär. Samtliga dansare fick då ynnesten att gå vidare till nästa vecka och alltså stanna kvar i tävlingen. Ja, det är väl bara rättvist med tanke på alla premiärnerver (som vi gissar infann sig hos de tävlande)!

En av höjdpunkterna i premiäravsnittet var den historiska händelsen som kulminerade med stående ovationer och ett enormt tittarstöd från tittarna hemma i tv-sofforna. Nämligen den rullstolsburne äventyraren Aron Andersons, 34, makalösa debut i tv-programmet.

– Jag gillar att göra saker som inte gjorts innan och hitta nya sätt att göra saker på. Det är ju verkligen det här. Det här har inte gjorts i Let's dance i världen, ingen man i rullstol har dansat. Sedan gillar jag utmaningar och att vara lite banbrytande. Det känns fantastiskt!, säger Aron till Hänt med stor glädje i rösten direkt efter den direktsända premiären.

Aron och Jasmine fick möte ett enormt publikstöd efter premiärdansen i Let's dance 2022; en passionerad cha cha med farliga moment.

Aron och Jasmine fick möte ett enormt publikstöd efter premiärdansen i Let's dance 2022; en passionerad cha cha med farliga moment.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Let’s dance-Jasmines avslöjande om strategin med Aron: ”Mycket farligare”

Aron dansar tillsammans med proffsdansaren Jasmine Takács, 34, som förra året dansade sig till semifinal med friidrottaren Michel Tornéus, 35.

Inför premiären råkade dock Aron ut för en olycka med stolen under ett rep. I premiären dansade Aron och Jasmine en passionerad cha cha och i lördagens tävling väntar en het tango.

– Det är ju det här momentet när jag går upp på två hjul och Jasmine står i mitten. Där ramlade jag. Det satte ju hjärnspöken, berättade Aron för Hänt om händelsen. Vidare berättar han hur fantastiskt det kändes att sätta det farliga momentet felfritt när det väl var dags att dansa för svenska folket.

– Vi har testat några grejer som är mycket farligare än det vi gjorde ikväll. Tricks och grejer som vi vill få in där vi kan använda stolen och utnyttja Arons styrka. Då gäller det att vi sätter det, annars kan det ju gå riktigt illa, sade Jasmine till Hänt för att poängtera att dansparet fortsätter utmana gränsen kommande veckor.

Let’s dance-deltagaren avslöjar hemliga knepet – bilden visar det tittarna inte får se

Nu avslöjar Aron dessutom, för följarna på sociala medier, något som tv-tittarna inte får se. Eller ja, i alla fall inte den som är ouppmärksam. Vadå?

– Ja, jag har en speciell rullstol för dans. Den är lite lägre och har hjulen mer ut, förklarar Aron i en story på plattformen Instagram där han samtidigt passar på att visa upp rullstolens unika funktioner.

Vi uppfattar på Arons svar som att stolen ger honom lite mer stabilitet och flexibilitet. Båda viktiga element när det kommer till dans. Oj, så spännande det ska bli att se hur långt Aron tar sig i tävlingen!

Här visar Aron upp den speciella rullstolen som han dansar i under sin medverkan i Let's dance 2022..

Här visar Aron upp den speciella rullstolen som han dansar i under sin medverkan i Let's dance 2022..

FOTO: Instagram

Let's dance sänds på lördagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Stora bluffen i Let’s dance avslöjad – så lurar TV4 tittarna i programmet

LÄS OCKSÅ: Mia Parnevik i tårar – okända kampen bakom kulisserna: ”Jättejobbigt”

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN