Dagny Carlssons beslut om arvet - dit går miljonerna

Dagny Carlsson

Dagny Carlsson var fast besluten om var sina pengar skulle gå.
Nu berättar vännen om miljongåvan.
Läs här!
Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammal
0:33

Efter reklamen: Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammal

(0:33)

Slå på ljud

Det var torsdagen den 24:e mars som svenska folket möttes av den tragiska nyheten att vår allas Dagny Carlsson hade somnat in, 109 år gammal. Men under sin livstid hann hon inspirera många.

Dagny började nämligen att blogga som 100-åring och blev därmed världens äldsta bloggare och influenser. Och visst influerade hon.

Bloggen kom nämligen att bli populär väldigt snabbt och framgångarna blev många. Dagny har bland annat varit sommarvärd i Sveriges Radio P1 och dessutom medverkat i program som Skavlan, Fråga Doktorn och Bingolotto.

Dagnys bästa vän Elena Ström bryter tystnaden om sorgen

Men vid sin sida hade Dagny vännen Elena Ström. Hon var med och startade bloggen och har funnits vid Dagnys sida genom alla händelserika år.

I ett inlägg på boggen skriver Elena nu om sorgen och saknaden efter sin vän.

David Hellenius om att få jobba med kungen: ”Vill inte vara negativ”

Se klippet här!

”Nu är jag här för att skriva orden som ni alla ville säga: Tack, för allt du har gjort för oss, Dagny! Ordet ”död” fanns inte i din vokabulär. Du älskade livet! Du hade just börjat att förbereda dig att fira din 110e födelsedag den 8 maj. Jag hade lovat att öppna en ny sida i bloggen, en sida som skulle heta Året är 2022”, skriver hon och fortsätter:

”Nu är jag ensam här på bloggen som du kallade för ”mitt enda barn”. Jag ska visa en sista bild på dig, en bild du älskade så mycket. Dagny som okrönt Drottning. Osminkad. Med glimt i ögat. En dag vill jag göra en utställning med dina fina bilder eller kanske skriva en illustrerad bok om vår vänskap, om dig som nära vän, inte bara som hela Sveriges älskade Dagny. Jag öppnar forumet här om ni vill skriva i den.”

Dagny Carlssons beslut om arvet - dit går miljonerna

Dagny förlorade sin tidigare make Harry i cancer och var därför fast besluten om att hon ville ge pengar till Cancerfonden den dagen det blev dags att skriva testamente. Sagt och gjort, Dagny överlämnade sin fyrarumslägenhet till Cancerfonden och för Elena berättade hon om beslutet.

Breaking
Tareq bekräftar relationen med Sofia – så träffades de: ”Kär”

– Cancerfonden behöver pengar för att fortsätta sin framgångsrika forskning. Om vi hjälps åt så kan vi hjälpa många människor. Cancern tog min man och jag vill nu göra allt jag kan för att inte många fler ska gå samma öde till mötes, sa hon då enligt vännen.

SENASTE NYTT!