LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nya inlägget på Dagnys blogg – efter hennes död: ”Inte oväntat”

24 mar, 2022 
DAGNY CARLSSON
Under torsdagen den 24:e mars kom det otroligt tragiska beskedet att 109-åriga bloggerskan Dagny Carlsson har gått bort. Dagny fick viss hjälp av sin vän Elena med att driva bloggen. Nu bryter Elena tystnaden om sin väns plötsliga bortgång, med ett nytt inlägg på plattformen.
”Det var inte oväntat”, skriver hon.
Annons
Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammalBrand logo
Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammal

Sveriges äldsta bloggerska Dagny Carlsson har gått bort. Hon blev 109 år gammal. Detta meddelades av SVT under torsdagen den 24:e mars.

– Det är en otrolig förlust. Det är få människor i mitt liv som jag lärt känna som gett mig så mycket. Hon har gett så många så mycket, med sin galghumor och kunskap – det som ändå ett långt liv ger. Ett otroligt perspektiv på allt, sa Åsa Blanck till Kulturnyheterna på torsdagen.

Sedan dess har hela Sverige sörjt den älskade bloggdrottningen. Dagny var bland annat nära vän med Fråga doktorn-profilen Suzanne Axell, 66. Suzanne tackar nu Dagny för allt.

”Käraste Dagny!...TACK för alla glada minnen och för att vi blev vänner.Det var så roligt att vara med dig.Jag kommer att sakna dig. Sov i ro underbara tjej och tack för alla gånger vi sågs.”, skriver Suzanne på Instagram.

Annons

Drottning Silvias sorg över Dagnys bortgång

Dagny hade även en fin relation till drottning Silvia, 78, och under torsdagen mindes kungahuset tillbaka på mötet med Dagny.

”Dagny Carlsson, känd som ”Sveriges äldsta bloggare”, har gått ur tiden i en ålder av 109 år. I mars 2018 tog Kungaparet emot Dagny Carlsson vid ett företräde på Kungl. Slottet.”, skriver Kungahuset.

Till Hänt bekräftar hovet kungaparets band till Dagny.

”Ja, de har fått informationen. Kungaparet har träffat Dagny vid ett tillfälle”, skriver hovets informationschef Margaretha Thorgren i ett meddelande till Hänt.

När Dagny gick en datorkurs vid 99 års ålder fick hon undervisning av datorläraren Elena, som senare kom att bli en av hennes allra närmsta vänner. Sedan dess har Elena hjälpt till att uppdatera bloggen vid vissa tillfällen.

Dagnys bästa vän Elena bryter tystnaden

Nu bryter Elena tystnaden om sin kära väns bortgång. I ett inlägg på bloggen berättar hon:

Annons

”Det var inte oväntat men nu känns det helt overkligt…Dagny och jag startade hennes blogg tillsammans 2011. Sedan dess har jag loggat in mig varje dag för att hjälpa henne med illustration och de senaste månaderna för att skriva om hennes nya liv på boendet.”, skriver Elena i ett blogginlägg och fortsätter:

”Nu är jag här för att skriva orden som ni alla ville säga: Tack, för allt du har gjort för oss, Dagny! Ordet ”död” fanns inte i din vokabulär. Du älskade livet! Du hade just börjat att förbereda dig att fira din 110e födelsedag den 8 maj. Jag hade lovat att öppna en ny sida i bloggen, en sida som skulle heta Året är 2022.”

Elena fortsätter att berätta om sitt starka band till Dagny och det råder inga tvivel om att sorgen är ett faktum.

”Nu är jag ensam här på bloggen som du kallade för ”mitt enda barn”. Jag ska visa en sista bild på dig, en bild du älskade så mycket. Dagny som okrönt Drottning. Osminkad. Med glimt i ögat. En dag vill jag göra en utställning med dina fina bilder eller kanske skriva en illustrerad bok om vår vänskap, om dig som nära vän, inte bara som hela Sveriges älskade Dagny. Jag öppnar forumet här om ni vill skriva i den.”, avslutar Elena.

Under Dagnys sista tid i livet bodde hon på ett äldreboende och hon firade sin 110-årsdag i förskott.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Patrik Österberg/TT

Annons