BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammal

24 mar, 2022 
Dagny Carlsson
Dagny Carlsson har gått bort, 109 år gammal.
Nu berättar vännen Åsa Blanck om det tragiska beskedet.
– Det är en otrolig förlust, säger Åsa i SVT:s Kulturnyheterna.
Annons
Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammalBrand logo
Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammal

Bloggaren Dagny Carlsson har lämnat oss, det bekräftar nu Åsa Blanck som regisserade dokumentären Livet börjar vid 100, för Kulturnyheterna. Dagny var en av världens äldsta bloggare samt Sveriges äldsta influencer. Som 99 år gammal gick Dagny en datorkurs och när hon fyllt 100 startade hon sin blogg, efter att hennes make gått bort.

Bloggen kom snabbt att bli populär och många hyllade Dagny som med sin ålder stack ut i mängden bland bloggarna. Framgångarna kom att bli många, bland annat har Dagny varit sommarvärd i Sveriges Radio P1 och dessutom medverkat i program som Skavlan, Fråga Doktorn och Bingolotto.

Starka hyllningen i Kulturnyheterna

I SVT berättar nu Åsa Blanck om hur hon kommer minnas Dagny.

Annons

– Hon har tagit med mig på de vildaste äventyren. Så tror jag att hon alltid har varit, men kanske hon tillät sig bli så ännu mer efter hon blev 100: ”Skit samma, nu kör vi”. Och de äventyren är slut nu, säger Åsa Blanck till Kulturnyheterna och fortsätter:

– Det är en otrolig förlust. Det är få människor i mitt liv som jag lärt känna som gett mig så mycket. Hon har gett så många så mycket, med sin galghumor och kunskap – det som ändå ett långt liv ger. Ett otroligt perspektiv på allt.

Under våren 2021 avbröt Dagny sitt bloggande på grund av en sjukhusvistelse. Hon skrevs sedan ut i juni från sjukhuset. På Dagys blogg har läsarna fått följa med i hennes liv och senast i januari skrev Dagny att hon varit på sjukhuset.

”Jag var på ett rutinbesök på Karolinska för att kolla läget. Det var inte helt prima för jag blev lite medtagen efter sjukhusvistelsen. Jag fick en liten blödning på halsen och det var inte så roligt. Jag fick en liten påfyllning av nytt blod så nu mår jag bättre och är hemma igen”, skrev då Dagny.

Redaktörens ord om Dagnys mående

I februari firade Dagny sin 110:onde födelsedag i förskott. I ett blogginlägg fick läsarna höra om den fantastiska dagen som bland annat bestod av en specialföreställning av bandet The Hebbe Sisters.

Efter inlägget om firandet kom en lång tystnad men bara för en vecka sedan delade Dagnys redaktör Elena med sig av några ord om bloggdrottningens mående.

”I övrigt kan jag berätta att Dagny är i fin form, hon har fått en ny scarf som hon tyckte var lite för snobbig men kanske passar till den kommande Pubafton på äldreboendet”, skrev då Elena.

Men under torsdagen kom de tragiska nyheterna att Dagny Carlsson somnat in.

FOTO: TT

Annons