Dagny Carlsson om testamentet – donerar lägenheten till Cancerfonden

Dagny Carlsson

Dagny Carlsson har nyligen flyttat till ett äldreboende permanent.
Nu skänker den 109-åriga bloggerskan sin lägenhet till Cancerfonden.
– Vill göra allt jag kan för att inte fler ska gå samma öde som jag, skriver hon på sin blogg.
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare
Slå på ljud

Dagny Carlsson, 109, fångade svenska folkets hjärtan när hon vid 99 års ålder startade en blogg. Efter det har karriären som bloggerska gått som på räls, och än idag uppdateras bloggen flitigt. Dock med hjälp av en väninna, Elena Ström.

Dagny kan titulera sig som Sveriges i särklass äldsta influencer och bloggare, och det är många som följer hennes liv. Därför var det nog många som blev riktigt oroliga för några månader sedan, när hon plötsligt lades in på sjukhus.

Lyckligtvis gick allt bra för Dagny kom snabbt på fötter igen, men efter tiden på sjukhus fick hon flytta in på ett äldreboende.

Väninnan Elena Ström sköter bloggen åt Dagny Carlsson

Sedan Dagny Carlsson lades in på sjukhus är det väninnan, Elena, som en gång i tiden var Dagnys datorlärare, som uppdaterar bloggen.

Eftersom de är goda vänner så kommer Elena ofta till äldreboendet för att träffa Dagny. Nyligen när hon var på plats ville Dagny prata om deras fina vänskap, och då insåg de att den tio år långa relationen borde firas. De båda kom då fram till att de skulle gå till Skansen och äta julbord.

I vanlig ordning har Elena varit på plats på Dagnys äldreboende även denna vecka. När Elena anlände möttes hon av en sprudlande glad Dagny som sken som en sol. Först och främst har Dagny nu blivit trippel-vaccinerad.

Men det är inte det enda som 109-åringen kan glädja sig åt. Hon har nämligen gått och blivit ambassadör för alla som är listade på hennes boende, något som även uppmärksammades av en representant från Solna Kommun.

Häromdagen var Elena på besök igen, och den här gången har Dagny strålande nyheter att berättar om. I det senaste blogginlägget skrev Elena att Dagny i många år har haft en önskan om att ge en gåva till Cancerfonden, när det blivit dags att skriva testamente.

Dagny Carlssons fina gåva till Cancerfonden

Nu har den dagen kommit, och intentionen blivit verklighet. Numera bor Dagny permanent på ett äldreboende i Solna. Därför har hon nu överlämnat sin fyrarumslägenhet till Cancerfonden.

– Cancerfonden behöver pengar för att fortsätta sin framgångsrika forskning. Om vi hjälps åt så kan vi hjälpa många människor. Cancern tog min man och jag vill nu göra allt jag kan för att inte många fler ska gå samma öde till mötes, säger Dagny Carlsson.

Dagny Carlsson. Foto: Bloggen

LÄS OCKSÅ: Peg Parneviks hårda ord om Filip Lamprechts beteende: ”Väldigt elak”

LÄS OCKSÅ: Idol-Erik Elias avslöjar okända namnbytet – sanningen bakom beslutet

FOTO: Patrik Österberg, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN