LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför tackade Eric Saade ja till Let's dance 2022 – efter att ha fått frågan i 11 år

21 feb, 2022 
ERIC SAADE, KATJA LUJAN ENGELHOLM
Eric Saade är en av artisterna som är klara för Let's dance 2022. Det var elfte gången han blev tillfrågad att vara med och nu berättar han varför han tackade ja just i år.
Annons
Allt du vill veta om Eric Saades musikkarriärBrand logo
Allt du vill veta om Eric Saades musikkarriär

Eric Saade, 31, slog igenom år 2011 när han vann Melodifestivalen med bidraget Popular. Sedan dess har Eric deltagit i den populära musiktävlingen flera gånger, varit programledare för showen, samt medverkat i Så mycket bättre.

Även i år har han figurerat i Melodifestivalen och i den första deltävlingen bjöd han både på ett medley men agerade också lite "side-kick" vid sidan av programledaren Oscar Zia, 25. Eric befann sig då i green-room och tog pulsen på artisterna under röstningsmomentet.

Nu visar det sig att Eric tar ett nytt steg i karriären och ska ta sig an dans! Det är nämligen det otroligt populära TV4-programmet Let's dance som han är aktuell för.

Så avslöjades Eric Saade vara klar för Let's dance 2022

Det var i efter fem som det avslöjades att det var Eric som är nästa artist som är klar för tävlingen. Precis som förra året så avslöjas deltagarna en efter en, alltså inte alla på samma gång. Nu får tittarna några ledtrådar där de ska gissa vem som är nästa artist som ska delta.

Annons

Den ena ledtråden som talade för Eric Saade var Estlands flagga samt Israels flagga. Dessa grundade sig i att de här två länderna gav sina 12:or till Eric när han var med i Eurovision song contest.

Den andra ledtråden var en bild på en ordbok. Den betydde att Eric fick mersmak för att sjunga på svenska efter att han varit med i Så mycket bättre.

EFTER FEM
Eric Saade dansar med Katja Lujan Engelholm. Katja dansade med Anis don Demina förra året.

Därför tackade Eric Saade ja till Let's dance – efter 11 år

Eric avslöjade också att han fått frågan hela elva gånger och hur det kommer sig att han faktiskt tackade ja i år.

– Alltså egentligen har jag nog sagt nej till allt i form av tv som inte har haft med musik att göra och det har alltid varit min inställning till vad jag gör bara. Att jag inte varit så jätte-bekväm att prata – förrän jag var med i Så mycket bättre, utbrister han i programmet och fortsätter:

Annons

– Och nu när den här frågan kom för 11:e gången, det var lite övertalning, men det var ändå såhär att jag kan tänka mig att göra det. För i ett sådant här program får man ju lära känna mig på ett sätt som inte är kopplat till musik. Det är det som kanske är min stolthet och jag får gå utanför min "comfort-zone".

Under sändningen får Eric se ett videoklipp och det är inga mindre än hans mamma och hans syster som ligger bakom hälsningen. Det visar sig att de är väldigt taggade på att se Eric komma långt i programmet.

Efteråt förklarar Eric att det faktiskt är hans mamma som velat att han skulle vara med i tävlingen.

– Min mamma är ju den som har tjatat om det här. Hon är en av anledningarna till att jag helt klart är med. Hon har alltid pushat på lite extra, säger Eric i Efter fem.

FOTO: TV4

Annons