ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Eric Saades svar efter kritiken mot Let's dance: ”För låga poäng”

28 apr, 2022 
Eric Saade
Eric Saade är mycket omtalad i årets säsong av Let's dance.
Sedan första avsnittet har tittarna varit kritiska kring poängsättningen, då många tycker att Eric förtjänar högre poäng.
Vad tycker deltagaren själv om detta? För Hänt berättar han!
Annons
Eric Saade om varför han tackade ’ja’ till Let’s danceBrand logo
Eric Saade om varför han tackade ’ja’ till Let’s dance

Eric Saade, 31, hittade musiken tidigt i livet då han redan som 13-åring hittades i en talangjakt i Helsingborg. Bara två år senare fick han sitt första skivkontrakt.

Samma år som sångaren tog studenten, år 2009, var han programledare för Disney Channel och My camp rock Scandinavia. När skolan var avklarad tog han sitt pick och pack och flyttade till huvudstaden för att satsa helhjärtat på sin solokarriär som sångare.

Sitt stora genombrott fick Eric när han medverkade i Melodifestivalen med låten Manboy 2010. Då vaknade tittarna och Sverige hade fått en ny flickidol.

Sedan dess har Eric Saade medverkat i Sveriges största musiktävling vid fyra tillfällen och nu senast var förra året då han slutade upp på en andra plats i finalen med låten Every minute.

Därför tackade Eric Saade ja till Let's dance efter alla år

Vårens stora händelse för artisten är hans medverkan i det populära dansprogrammet Let's dance , där han medverkar ihop med proffsdansaren Katja Luján Engelholm, 29.

Annons

Sanningen är den att detta inte är första gången Eric blir tillfrågad att medverka i Let's dance – närmare bestämt var detta elfte gången.

– Det var lite övertalning, men det var ändå så här att jag kan tänka mig att göra det. För i ett sådant här program får man ju lära känna mig på ett sätt som inte är kopplat till musik. Det är det som kanske är min stolthet och jag får gå utanför min "comfort-zone", sa Eric när han gästade Efter fem.

Kritiken från tittarna – nu kommer Eric Saade med svar på tal

Sedan första avsnittet har det kommit in kritik från tittarna med anledning att de tycker att han förtjänar högre poäng av juryn än han får. Detta svarade jurymedlemmen Tony Irving, 55, på genom att säga:

– Det är total bullshit. Det är så här. Bara för att Eric är ung och snygg och hans dansar lite halvdant hiphop betyder inte det att han kan sätta sin vänstra fot bättre än någon annan framför det högra i en tiodans. Vi pratar om en man som inte har någon talang inom det områden, bara för att han är ung och välkänd som sångare förtjänar han inte mer än någon annan.

När Hänt pratar med Eric Saade på årets QX-gala kommenterar han för första gången kritiken från tittarna gällande poängsättningen i Let's dance 2022.

– Det är egentligen bara en som ger mig lite för låga poäng i juryn, Tony, de andra sköter sig, säger Eric och skrattar.

I övrigt håller Eric Saade inte med om att han får för lite poäng. Men någon typ av jargong verkar det allt vara mellan Tony Irving och Eric!

FOTO: Karin Törnblom/TT/

Annons