Grannen stoppar Carola – därför får hon inte köpa sitt drömhus

Carola

Carola Häggkvist är på jakt efter ett nytt boende.
Nyligen hittade hon sitt drömhus – men plötsligt stoppades hon helt av en granne.
”Jag fick rysningar”, skriver artisten på Instagram.
0:53

Efter reklamen: Carolas kärleksfulla ord om sonen Amadeus karriär: "Go for it"

(0:53)

Carola Häggkvist, 55, är en av Sveriges mest folkkära artister och låtskrivare. Redan som barn upptäckte hon musiken och ställde flera år i rad upp i talangtävlingar. Hon var även sångerska i rockbandet Stand by och syntes i tv-rutan redan innan sitt enorma genomslag i Melodifestivalen.

Carola segrade med låten Främling år 1983 – och hennes succé i musik-Sverige var därmed ett faktum. Vid tidpunkten studerade Carola på Södra latin men avslutade sina studier i samband med genomslaget. Hon slutade på en tredjeplats i Eurovision song contest samma år.

Sedan dess har Carolas album sålt flera miljoner exemplar.

Carolas ord om svåra hälsokampen under inspelningen av "Stjärnorna på slottet"

Se klippet här!

Carolas kärleksliv och två barn – adopterade dottern Zoe

År 1979 hittade Carola Häggkvist sin tro på ett skidläger arrangerat av en rikstäckande, kristen, student- och elevrörelse.

Under sina bibelstudier 1987 fann hon sin kärlek, som hon senare kom att gifta sig med, Runar Søgaard. De gifte sig år 1990 i Livets ord kyrka i Uppsala. Tillsammans fick paret sonen Amadeus Sögaard, 24.

Makarna skilde sig år 2000 och Carola adopterade sin dotter Zoe Häggkvist, 13, från Sydafrika 2012, när dottern var tre år gammal.

Carola har tidigare berättat för Expressen att det var långt ifrån en enkelt process att få igenom adoptionen. Men hon gav sig inte och kunde tillslut äntligen hämta hem sin dotter Zoe – och tur var väl det. Man ser ofta mamma och dotter tillsammans på sociala medier och de ser ut att ha en fantastisk relation.

Olivia är årets Bachelorette på TV4

Husköpet nekades – grannen sa ifrån: ”Jag fick rysningar”

På Instagram berättar Carola nu om sin senaste förlust. Hon hade stora planer på att köpa ett sommarhus där hon kunde leva ut sin kreativitet i form av konserter på gården. Carola ledde budgivningen och hade pratat ihop sig med banken – men sedan kom kallduschen.

Ett sms från en granne trillade in och i meddelandet skrev personen att de känner oro för att Carola skulle flytta in.

Jag fick rysningar. Det var mer attityden som störde mig då han inte ens frågade konkreta utvecklande frågor om konserttider, längd och antal osv” skriver Carola Häggkvist i ett inlägg på sin Instagram och fortsätter:

Jag vill inte behöva stå med mössan i hand och be om ursäkt till grannarna. Eller behöva be någon om lov längre!! Så jag avstod från gården och tog farväl av den på fredagskvällen.

Att behöva ta farväl av sitt drömhus tog hårt på Carola.

”Lite ledsen men tacksam för insikten om vad jag behöver.”

Så, inget sommarhus för Carola Häggkvist i nuläget. Synd!

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVT

SENASTE NYTT!