Lisa Ekdahls okända dotter - mamma för andra gången

Lisa Ekdahls okända dotter - mamma för andra gången

Hon dolde första magen med en stortröja. Nu har Lisa Ekdahl blivit mamma för andra gången.

För två år sedan släppte “Så mycket bättre”- Lisa Ekdahl, 45, sitt första svenska material på över tio år, EP:n “Famna jorden”. Låtarna spelades in i klassiska Atlantis studio. Bland musikerna märks bland andra Mathias “Blomman” Blomdahl som inte bara har producerat flera av Lisas tidigare alster utan som också är den man hon sedan flera år lever med. Vad många inte vet är att de har en dotter tillsammans som heter Bianca och är fyra år gammal. Lisa har aldrig pratat om vare sig sin graviditet eller det faktum att hon blivit mamma igen.

Lisa Ekdahl är hemlighetsfull.

LÄS OCKSÅ: Little Jinder: Jag gjorde abort inför ”Så mycket bättre”

Hon var minst lika hemlighetsfull när hon väntade sonen Milton, 22, som hon har med dåvarande maken och musikern Bill Öhrström, 73.

– Jag hade stortröja på mig så ingen såg att jag var med barn, sa hon härom året till webbmagasinet Vi.

Lisa och Bill träffades i början 90-talet och inledde en relation. Kort därefter började de även jobba ihop. Lisa skrev text och musik och Bill ackompanjerade henne, ett samarbete som resulterade i superhiten “Vem vet”. 1994 föddes sonen Milton och allt tycktes vara frid och fröjd. Fyra år senare fick makarna upp ögonen för amerikanska sekten Face och de började gå på regelbundna möten och reste ofta iväg utomlands på så kallade “stormöten”.

Lisa Ekdahl på bild med Bill Öhrström.

Det kom så småningom att bli slutet på deras äktenskap. Hösten 1998 reste Lisa iväg till ett sådant möte i Indien varpå hon mötte musikern Salvadore Poe.

Kort därefter lämnade hon Bill.

– Salvadore var singel och jag hade ett förhållande som var över på sätt och vis, men ändå inte riktigt avslutat, förklarade Lisa då för gratistidningen Everyday.

Relationen blev av naturliga anledningar minst sagt spänd.

– Jag är inte bitter för att ha blivit lämnad. Däremot känns det bittert att familjen har splittrats. För en sån sak borde alla känna bitterhet. Jag kan inte påstå att jag och Lisa har bra kontakt. Vi har bara vardaglig kontakt om sånt som gäller Milton. Vi träffas bara för Miltons skull, sa en sammanbiten Bill till Se & Hör två år senare.

Salvadore flyttade till Sverige och redan 1999 gifte de sig. De producerade flera skivor ihop och Lisa var helt övertygad om att Salvadore var den rätta. Men 2005 valde paret plötsligt att gå skilda vägar.

Lisa Ekdahl med tidigare kärleken Salvadore Poe.

Lisa yppade inte ett ord om uppbrottet. Det var först fyra år senare som hon tog till orda.

– Det var ett naturligt uppbrott och vi är vänner. Vi hörs på mejl då och då, berättade hon för Aftonbladet.

Men nu är det alltså Mathias som vunnit Lisas hjärta. Och vem vet, kanske får hon äntligen leva lycklig i alla sina dagar?

Danny Saucedo, Tommy Nilsson, Lisa Ekdahl, Jill Johnson, Little Jinder – Josefine Jinder och Magnus Carlson, gänget i årets “Så mycket bättre”.

LÄS  OCKSÅ: Magnus Carlson om Så mycket bättre: ”Blir helt galen”

Foto: IBL, Stella

FRÅN FÖRSTASIDAN