LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tittarnas kritik mot Wincent i Farmen – nu svarar han

15 feb, 2023 
Farmen-Wincent
Den årliga slakten har ägt rum i Farmen.
Flera tittare kommer då med kritik mot mentorn Hans Wincent som slaktade grisen.
Nu berättar han om händelseförloppet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TOPP & FLOPP – FarmenBrand logo
TOPP & FLOPP – Farmen

Årets säsong av Farmen har kantats av intriger, avhopp och funna vänskaper. Vi har nu kommit halvvägs och det var dags för den årliga slakten på gården – något som det minst sagt kan finnas delade meningar kring.

I programmet så varnades det för starka scener och Hans Wincent, som är Farmens mentor kom förbi gården för att slakta grisen. I TV4:s kommentarsfält är det flera tittare som reagerar starkt på scenerna och en del hävdar att han gjorde fel vid slakten.

Undrar om Wincent kom lite fel när han avlivade grisen. Har sett slakt förr, men tyckte grisen sparkade väl länge efter han stuckit grisen.” skriver en tittare på Facebook.

Jag tänkte detsamma, han hade kanske valt fel längd på bulten. Jag har hört att det finns olika längder, eller som du sa kom han fel, iallafall var det hemskt obehagligt att se.” fyller en andra på.

När Hänt får tag i Wincent svarar han på kritiken.

Hans Wincents svar efter kritiken mot slakten i Farmen

Wincent förklarar för Hänt att slakten gick precis som planerat och under hela förloppet var en veterinär delaktig bakom kameran.

Annons

Slakten gick bra, jag bedövade, stack och avblodade grisen som man ska. Hur någon skulle kunna se om jag sticker grisen fel är för mig en gåta då momentet när jag stack inte visades på tv. Det finns alltid en veterinär på plats bakom kameran när vi slaktar och denne hade inga anmärkningar på förfarandet, tvärtom.” förklarar Wincent i ett meddelande till Hänt.

Däremot så tycker flera av tittarna att slakten som visades på tv såg ut som en slakt ska – något som Wincent också bekräftar.

De kan ha dödsryckningar bra länge efteråt. Det är inte det minsta konstigt.” skriver en tittare.

Jag skulle säga att förloppet var helt normalt

Tittarnas kritik mot dramat på gården – tar för mycket plats i tv

Något som flera tittare också har poängterat är att det läggs mycket fokus på det drama som utspelar sig på gården och att gårdsarbetet lätt hamnar i skymundan.

Även Wincent som hjälper farmarna med sysslorna på gården hade velat se mer av sysslorna, men poängterar att han tror att man får se mer av det ju längre programmet går.

– Men jag hade ju gärna sett mer av sysslorna, men jag tycker ändå att man har fått se att de kört med hästen och sådär. Än så länge finns det ju inte så mycket att göra. Det blir säkert mer när kossorna kommer in och om de lyckas få grisar och så, säger Wincent till Hänt.

FOTO: TV4

Annons