Hannah och Magdalena Graaf kritiseras efter resan till Spanien

Magdalena och Hannah Graaf kritiseras.

TT
Magdalena Graaf berättar på sin blogg att hon och systern Hannah ska åka till Spanien.
Blev följarna enbart glada av att läsa det?
Svar: Nej.

Det är många kändisar som fått ta emot kritik för hur de agerar under coronapandemin. Bara runt jul och nyår har ett flertal profiler försvarat sig.

Pernilla Wahlgren, till exempel. Hon försökte till och med föregå kritiken när hon delade en julbild med sin familj, men det fungerade inte och ilska kommentarer regnade över henne.

– Jag vet att några som har sett den här bilden har mejlat in till Wahlgren och Wistam och skrivit ”åh, varför kan ni inte respektera...”. Och det måste jag säga: Det var precis vad vi gjorde, förklarade sedan Pernilla Wahlgren i sin och Sofia Wistams podcast och lade till:

– På bilden som vi tog var inte ens Theo med, för han var hos sin pappa. Vi delade upp det så. Sen var det mina föräldrar som har antikroppar och Linus och hans barn som också har antikroppar.

LÄS MER: Ebba Busch bryter tystnaden om romansryktet med Marko Lehtosalo

Charlotte Perrellis ilska mot läsarna

Charlotte Perrelli har också hon fått kritik för sitt julfirande, och slog tillbaka i ett blogginlägg.

”Någon undrade över en uppdukad bild (som jag nu tog bort eftersom en del har sådana problem med att förstå hur man kan lösa den här ekvationen...) och får väl förtydliga för alla coronapoliser (även om jag verkligen inte behöver redogöra) de som nu inte verkar förstå att vi är vuxna och kan tänka”, skrev hon i ett inlägg, och fortsatte i ett annat inlägg någon dag senare:

”Lägg er energi på något annat. OM ni nu tänkt skriva något dumt just här”.

Kritiken mot systrarna Graaf

Nu är det systrarna Magdalena och Hannah Graaf som får en släng av sleven. Det här efter ett blogginlägg där Magdalena Graaf berättar att de är på väg till Spanien.

”Sitter i bilen på väg mot Arlanda. Ska flyga till Spanien och jobba på boken med syrran”, skriver Magdalena Graaf och berättar om reglerna för resan:

”Intyg att man är Coronafri 72 timmar innan avgång. Stenhårda regler inför att flygningen. Bra! Mycket bra tycker jag”.

Och de ilskna kommentarerna lät inte vänta på sig.

”Hm, går det inte lika bra att skriva i Sverige? Det är ju inte bara du och din syster som åker, såg att även en av din systers väninnor är med”, skriver en person och får medhåll av en annan:

”Är det en ‘nödvändig’ resa? Jag tvivlar, då skriva kan man göra hemma också. Inga bra förebilder är ni, tyvärr”.

”Brukar gilla dig, men här brister du och alla andra som reser runt nu. Tycker det är riktigt illa”, skriver en tredje.

Ja, det finns många som höjer rösten mot beslutet att resa under dessa tider. Andra är dock gladare och önskar systrarna Graaf en trevlig resa.

Bild: Karin Törnblom/TT, Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Läs också: Pernilla Wahlgren om 13-årige sonen Theos olycka i skidbacken

Läs också: Anna Brolins bilder visar utseendeförvandligen inför sändning