Pernilla Wahlgrens svar om kritiserade familjebilden

Pernilla Wahlgrens försök att föregå kritiken fungerade inte.
Istället överöstes hon av ilskna kommentarer efter ett inlägg om sin familj.
Nu berättar hon om sanningen bakom den kontroversiella julbilden.
Slå på ljud

Många är de kändisar som i år fått ta emot kraftig kritik på sociala medier för sina bilder. Pernilla Wahlgren är inget undantag – tvärtom är hon en av de som får flest arga kommenterar på sina inlägg.

På julafton var det dags igen.

Då lade hon upp en familjebild från sitt firande, men insåg nog redan innan att det skulle kunna väcka reaktioner. Därför skickade hon med en brasklapp i bildtexten.

Mindre grupp, bara den närmsta kretsen i år – men inte desto mindre mysigt. Tacksam också att både mina barn & deras morföräldrar har antikroppar, så att vi slapp fira på var sitt håll”, skriver hon.

LÄS MER: Charlotte Perrelli sätter ner foten mot sina läsare

Fungerade det? Nej, för bland alla julhälsningar ramlade in en massa arga kommentarer om att deras firande var oansvarigt. Dessutom har hon och Sofia Wistam fått ett gäng läsarmejl.

Sanningen bakom julbilden

I deras podcast Wahlgren och Wistam svarar Pernilla Wahlgren nu på kritiken.

– Vi hade en lugn jul ska jag säga – faktiskt! Jag vet att några som har sett den här bilden har mejlat in till Wahlgren och Wistam och skrivit ”åh, varför kan ni inte respektera...”. Och det måste jag säga: Det var precis vad vi gjorde, säger hon.

Pernilla Wahlgren berättar att de gjort ett medvetet val att inte fira lika stort som vanligt, så två av hennes syskon tillbringade julafton på annat håll.

– Och det var mina barn. På bilden som vi tog var inte ens Theo med, för han var hos sin pappa. Vi delade upp det så. Sen var det mina föräldrar som har antikroppar och Linus och hans barn som också har antikroppar, säger Pernilla Wahlgren och fortsätter:

– Så nej, vi var inte för många. Vi var den innersta kretsen, säger hon.

Försvaret efter läsarmejlet

Sofia Wistam läser upp ett läsarmejl där brevskrivaren menar att de flesta nog inte bryr sig om de har antikroppar eller inte, utan att det stora problemet är att folk som firade ensamma kan ta illa upp.

– Det är klart att det kan sticka i ögonen. Det sticker i ögonen på vissa när jag tar en bild på mina barn, för det kanske sitter någon barnlös mamma där ute som aldrig fick barn och tänker: ”Tänk om jag hade fått barn som jag kan vara med”. Och det finns de som inte har råd att köpa julklappar, och då sticker det i ögonen om man visar att man fick en fin Channel-väska av sin dotter, och det sticker i ögonen när vi har massa mat och folk inte har råd, säger Pernilla Wahlgren och avslutar:

– Om jag hela tiden skulle tänka på att det som jag lägger upp sticker folk i ögonen så skulle det vara svårt att lägga upp någonting, säger hon.

Bild: Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Läs också: Familjens stora förvåning – efter Carin da Silvas beslut

Läs också: Sanna Nielsen om saknaden efter föräldrarna – efter förändringen

SENASTE NYTT!