Hanna Hedlunds tunga kamp med barnen efter skilsmässan från Martin

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck.

Hanna Hedlund och Martin Stenmarck separerade för snart två år sedan.
Nu berättar Hanna om kampen med barnen i det nya varannan vecka-livet.
– Det är så jobbigt att vara den där, säger Hanna i senaste avsnittet av podcasten Jessica & Hanna.
1:34

Efter reklamen: Allt du vill veta om Hanna Hedlunds succékarriär

(1:34)

Slå på ljud

Skådespelarparet Martin Stenmarck, 49, och Hanna Hedlund, 47, meddelade att de hade separerat i juni förra året. Det efter 23 år som par och sex år som gifta.

Tillsammans har de tre; äldsta dottern Ida Hedlund, 18, sonen Love Stenmarck, 15, och yngsta dottern Saga Eva-Li Stenmarck, 10, som de alltid sätter i första hand. Något som också är tydligt om man följer de två artisterna på olika sociala medier.

Benjamin avslöjar sin relationsstatus – efter alla spekulationer

Hanna och Martins skilsmässa – så funkar varannan vecka-livet

Avslöjandet om separationen kom efter Hannas medverkan i underhållningsprogrammet Let's dance 2021. Då hade paret redan bott isär i ett halvår. I ett gemensamt inlägg på Instagram berättade de om beslutet.

”Vi har levt separerade i över ett halvår och har beslutat oss för att fortsätta med det. Vi har funnits där och stöttat varandra i vått och torrt och det kommer vi alltid göra. Våra tre underbara barn är och förblir mittpunkten och det viktigaste i våra liv”, skrev de på Instagram.

Sedan dess har de levt det klassiska varannan vecka-livet med barnen och Martin har tidigare berättat för Hänt att det funkar bra. Men det finns en aspekt av att träffa barnen varannan vecka som Hanna har problem med...

Hanna Hedlund med barnen Ida, Love och Saga

Hanna Hedlund med barnen Ida, Love och Saga på biopremiär i Stockholm år 2015.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Hanna och Jessica Wahlgren om missförstånden med barnen

I det senaste avsnittet av podcasten Jessica & Hanna – Å andra sidan, som Hanna bedriver tillsammans med vännen Jessica Wahlgren, 47, pratar de ärlig och öppenhjärtigt med varandra om svårigheterna med att ha barnen varannan vecka.

Jessica var gifte med skådespelaren Linus Wahlgren, 45, som hon har två barn tillsammans med; Linn, 16, och Colin, 13. De två ex-makarna har, precis som Hanna och Martin, också barnen varannan vecka.

Samtalet om barnen inleds med att Jessica berättar om en händelse med dottern Linn under valborgshelgen. Till följd av ett missförstånd låg Jessica vaken och oroade sig, trots att dottern meddelat till sin far att hon kommit hem säkert vid midnatt.

Hanna berättar då att hon inte heller haft barnvecka under valborgshelgen och att det fått henne att reflektera över relationen till barnen.

– Men det är ju det här nu, man inser att nu kommer man få ta den här rollen i deras liv och vara persona non grata. När man liksom inte är behövd... och man ska ju inte vara det. När de stöter bort en, berättar Hanna.

Edvin Ryding om att kombinera skolan men jobb: "Inget jag önskar min värsta fiende"

Se klippet här!

Hanna Hedlunds kamp med barnen efter skilsmässan

Vidare berättar hon att hon brukar försöka höra av sig till barnen när det är Martins vecka, bara för att höra hur de har det. Men att hon ofta får korta svar och suckar som svar.

– Det är så jobbigt att vara den där [mamman], samtidigt som det är sunt. Jag är så ny i det här med att inte ha koll, säger hon och fortsätter:

– Det finns en tendens, inte hos alla tre, men kanske hos någon, att lite utnyttja det här och tänka ”Okej det är inte mammas vecka, så jag behöver inte svara henne”.

Hon försöker att ge barnen andrum och utveckla en hälsosam attityd till att de behöver henne mindre, men det är en inre kamp. Är man mamma så är man mamma på heltid inte varannan vecka resonerar hon.

– Men också det att vi [jag och Martin] har separerat. Det är ju bara två år, eller nästan ett och ett halvt år som vi har bott isär. En del av mig är ju då rädd att de [barnen] ska känna att det är för att jag sitter och är ensam [som jag hör av mig], säger Hanna.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!