5 saker du kanske inte visste om Hampus Nessvold

Hampus Nessvold i serien Trevlig helg på SVT

Skådespelaren Hampus Nessvold är aktuell med den nya hyllade serien Trevlig helg på SVT.
Men vad mer vet du om skådisen?
Visste du om att han har släppt en bok?
Läs allt om Hampus här!

Du kanske har hört talas om skådespelaren, komikern och sångaren Hampus Nessvold? Stjärnskottet har redan hunnit skrivit böcker, hängt med Mia Skäringer och släppt flera låtar. Just nu är han aktuell med succéserien Trevlig helg på SVT.

Hur gammal är Hampus Nessvold och var bor han?

Hampus Nessvold föddes den 6 maj 1996, i år ska han fylla 25 år. Hampus växte upp i Lanna som är en tätort i Värnamo kommun i Jönköpings län. Idag bor komikern och artisten på en adress i Stockholm.

Hampus Nessvold – låten med Melissa Horn och rollerna i Trevlig helg på SVT

LÄS MER: Kritiken mot Kristin Kaspersen – efter orden om sonen

SVT:s tittarsuccé Trevlig helg går att streama på SVT play just nu. I serien spelar Hampus Nessvold mot komikerkollegan Johanna Nordström, 25. Trevlig helg är sketchserie som utspelar sig i det lilla samhället Västerköping. Hampus spelar inte bara huvudrollen i serien utan han har också skrivit manus till några avsnitt.

Hampus är även låtskrivare och sångare, han släppte sitt första album 2017, Be a man och sen dess har han släppt flera singlar bland annat en låt tillsammans med artisten Melissa Horn.

Hampus Nessvold slog igenom på Sveriges Radio när han var med i radioprogrammen 22 kvadrat och Zia och Nessvold i P3. Radioprogrammen gjorde han dels tillsammans med komikern William Spetz, 25, och artisten Oscar Zia, 24.

Han har släppt låtar, skådespelat och varit radiopratare men Hampus har också hunnit med att släppa två böcker: Ta det som en man, 2017, och Säg att du älskar mig, 2020.

Hampus Nessvold om relationen till Mia Skäringer

Under Mia Skäringers turné No More Fucks To Give så var Hampus Nessvold gästartist under delar av showen. I en intervju med Aftonbladet berättar Hampus om hur det var när han var med i hennes show.

– Det var fantastiskt att vara med där. Den resan och det hon gjort är historisk och stort som det kan bara bli i det här landet. Jag är så tacksam och lycklig att jag fick vara med där så det är inte klokt, säger Hampus.

Vad heter Hampus Nessvold på Instagram?

På Instagram heter Hampus, hampusnessvold. Han har nästan 60 000 följare och uppdaterar ständigt med roliga klipp från komediserien Trevlig helg, bilder på andra projekt han håller på med och en hel del selfies.

Det går att streama hela säsong 1 av Trevlig helg på SVT play.

LÄS OCKSÅ: 5 saker du inte visste om rappartisten Einárs flickvän Alexandra Torgrip

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas frågor om Tilde de Paula – efter upptäckten

FOTO: SVT, Magnus Sandberg/TT