TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Här är allt du vill veta om Johanna Nordström – så blev hon komiker

30 mar, 2021 
Johanna Nordström
Johanna Nordström är en svensk komiker, influencer och poddare. Hennes umgängeskrets består även av andra influencers, men vem är hon egentligen? Här är allt du behöver veta om henne!
Annons
5 svenska kändisar som bär sina ärr med stolthetBrand logo
5 svenska kändisar som bär sina ärr med stolthet

Johanna Nordström, 25, har blivit en mycket omtyckt komiker de senaste åren. Hon har synts en del i tv-rutan då hon medverkat i program som Barncancergalan, Nyhetsmorgon, Robins, Parlamentet och just nu är hon högaktuell i tittarsuccén Bäst i test på SVT.

Men det som Johanna främst är känd för idag är den framgångsrika podden ursäkta som hon har tillsammans med vännen Edvin Törnblom, 25. Podden har blivit ordentligt hyllad och ökar ständigt i antalet lyssnare. Så fort ett nytt avsnitt släppts klättrar de snabbt upp i toppen.

Johanna Nordström fulla namn är Irma Johanna Louise Nordström. Hon föddes den 19:e november 1995 i Västerås. Hon växte upp med sin mamma Anette, pappa Anders och storasyster Emelie.

Det heter Johanna Nordström på Instagram

Efter gymnasiet flyttade hon från Västerås till Stockholm. Det var på Twitter som Johanna började sin karriär som komiker så hon underhöll sina följare under namnet @jonielol. Där delade hon med sig av skämt och saker hon tänkte på. I och med att hennes följare på Twitter ökade så växte även hennes konto på Instagram. Och idag det hennes primära kanal. Där delar hon med sig av sin träffsäkra humor och sina roliga sketcher varje dag till sina 263 000 följare. På Instagram heter hon @johannanordstrm.

Annons

Det gjorde hon innan Stand up-karriären

Tidigare jobbade johanna på Bonnier Magazines & Brands med redaktionell reklam. Där började hon och Thorbjörn Averås Skorup göra sketcher för Veckorevyns Instagram.

– Det övergick från att vara ett vanligt jobb till att vi gjorde sketcher varje dag, har Johanna tidigare sagt till Expressen.

Där jobbade hon fram tills hösten 2018. Då sa hon upp sig för att satsa fullt ut på stand up-en. Och idag är Johanna en etablerad komiker på både scenen, internet och i poddvärlden.

Johanna Nordströms show Ring Polisen

Innan pandemin satte Johanna upp en egen stan up-show som hon döpte till ”Ring polisen”. Den skulle handla om hennes kärlek och fascination för polisyrket. Men på grund av pandemin så har hon ännu inte haft premiär för showen. Men biljetterna till showen är slutsålda och förhoppningen är att köra så fort restriktionerna tillåter. Hon har tidigare berättat om hur viktigt det är för henne att alla som köpt biljetter ska bli nöjda.

Annons

– Det känns ju askul, så klart, samtidigt som jag är livrädd också. Nu har folk köpt biljetter, de har betalat pengar för det här. Jag vill att de ska bli nöjda och känna att jag har lagt ner kärlek på det här, har hon berättat om showen.

Så ser Johanna Nordströms kärleksliv ut

Johanna har tidigare berättat för Hänt att hon är singel och på frågan om hon är en romantisk tjej svarade hon bestämt nej.

– Nej, det tror jag inte. Jag har väldigt svårt för gulligull och puttinutt. Jag kan bli frustrerad på folk som sitter och hånglar på tunnelbanan. Jag har svårt för det där med att lägga ut rosblad på golvet på alla hjärtans dag, sa hon då.

FOTO: Jessica Gow/TT, Karin Törnblom/TT

Annons