Gunilla Perssons pik till Martin Melin efter bilden på Instagram

Martin Melin & Gunilla Persson

Efter att Martin Melin har tagit en tydlig ståndpunkt på Instagram visar svenska Hollywood-frun Gunilla Persson nu sitt stöd till kändispolisen.

Martin Melin är tv-profilen och kändispolisen som blev känd för det svenska folket efter att han kammade hem vinsten i den första säsongen av äventyrs-programmet Robinson 1997. Sedan dess har han levt ett liv i offentligheten, och förutom att ha utbildat sig till polis har han även debuterat som författare.

Han har tidigare skrivit böckerna Coola pappor och Status 12 och har nu även börjat skriva på sin tredje bok, Tio sista somrarna. Men för att få inspiration till sitt skrivande åkte han för några veckor sedan till Spanien – något som hans följare reagerade starkt på i dessa coronatider.

Fick stark kritik efter Spanien-resa

LÄS OCKSÅ: Därför vill Elin ha kvar Paolo Roberto i sitt liv

Att Martin valde att åka till Spanien mitt under en pandemi var något som många av hans följare ansåg som direkt olämpligt. Så fort han började uppdatera sina sociala medier med bilder och videos från hans resa vällde det därför in kommentarer och meddelanden från följare som kallade honom egoist, och som skrev att han inte tog sitt ansvar under denna kris. Men detta var inte något som Martin höll med om, och i ett inlägg på Instagram valde han därför senare att svara på kritiken.

”Jag har ett relativt nytaget antikropptest (14 dagar gammalt). Jag har ett nytaget (två dagar gammalt) PCR-test, alltså ett intyg som bevisar att jag inte har en pågående Coronainfektion. Jag har åkt till det land i Europa som har hårdaste restriktionerna. Jag har ett extremt begränsat socialt umgänge”, skrev han bland annat.

Och nu visar han ytterligare en gång att han tar ansvar.

Gunilla Perssons stöd till Martin Melin

Det är under en bild på honom själv där han bär munskydd som han också uppmanar sina följare till att göra detsamma:

”Från och med idag vill ”man” att vi använder munskydd i kollektivtrafiken. Och då finns det två vägar att gå”, börjar han med att skriva innan han fortsätter:

”1. Man sätter armarna i kors över bröstet, anlägger en bestämd min och hävdar sin rätt att vägra. 2. Man sätter på sig den jävla masken och gillar läget.”

Och i kommentarsfältet är det många som hyllar honom för sitt tydliga ställningstagande, samt berättar om hur det har varit i länderna de själva bott i under en längre tid.

Vi har haft mask sen typ september i Finland och tänker inte ens på det längre. Reagerar mer om någon mot förmodan kommer till butik utan mask. Dessutom kommer man ännu bättre ihåg att hålla avstånd, då det nästan är omöjligt att prata eller känna igen någon”, skriver bland annat en följare.

Men någon som också verkar hålla med kändispolisen i frågan är Hollywood-frun Gunilla Persson. I kommentarsfältet passar hon nämligen på att understryka det Martin skriver.

”Sätt på er maskerna för bövelen!”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Martin Melins kärleksbeslut efter skilsmässan från Camilla Läckberg

LÄS OCKSÅ: Följarnas starka reaktioner efter Camilla Läckbergs avklädda bild

SENASTE NYTT!