TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Gunhild Stordalen om Petter Stordalens kärlekslycka med Märta Elander Wistén

19 jun, 2021 
Petter Stordalen, Märta Elander Wistén, Gunhild Stordalen
Petter Stordalen har funnit kärleken i Märta Elander Wistén efter skilsmässan från Gunhild Stordalen. Det verkar minst sagt som att han trivs ihop med nya flickvännen och nu har även Gunhild valt att uttala sig om parets kärlekslycka.
Annons
7 svenska kändispar som gått skilda vägar 2020Brand logo
7 svenska kändispar som gått skilda vägar 2020

Det var i november 2019 som hotellmiljardären Petter Stordalen, 58, och hans dåvarande hustru Gunhild Stordalen, 42, meddelade att deras fjorton år långa förhållande var över.

Ex-makarna skiljdes då åt som vänner och trots uppbrottet kom Petter att förbli ett stort stöd för Gunhild. Sedan 2014 har Gunhild nämligen kämpat mot sjukdomen systemisk skleros. Det är en bindvävssjukdom där immunförsvaret förändras och man får ökad bindvävsproduktion på huden samt inre organ. Det resulterar i stram och tjock hud, kroppen stelnar och organen kan sluta fungera som de ska.

Gunhild och Petter gick skilda vägar

Trots att ex-makarna inte längre är ett par har de fortsatt en god relation till varandra.

– Jag vet att det är många som har svårt att begripa hur vi som var så bra tillsammans inte klarade det. Men samtidigt måste man förstå att en tillvaro där en är sjuk hela tiden innebär extremt stora påfrestningar. Vi trodde varje gång när vi var igenom en behandling att ”nu, nu blir det bättre”, men så blev jag sjuk igen, har Gunhild tidigare sagt till Femina.

Petter Stordalen, Gunhild Stordalen
Gunhild och Petter var ett par

Sedan dess har Petter fortsatt vara ett stöd för Gunhild i hennes sjukdomskamp och nyligen kom glädjande nyheter om hennes tillstånd. Idag är hon nämligen frisk från den kroniska sjukdomen, men hon måste verkligen tänka på vilka dagliga rutiner hon har.

Annons

”Transplantationerna gav mig en andra och en tredje chans, men jag är övertygad om att det är min upptäckt av hälsans hörnstenar som till sist gjorde att jag tillfrisknade från en kronisk och dödlig sjukdom.”, skriver hon på Instagram.

Gunhilds ord om Petters kärlekslycka med Märta

Idag har båda gått vidare och Petter har funnit kärleken i svenska före detta elitryttaren Märta Elander Wistén, 30. Hon är 27 år yngre än Petter, men det verkar inte vara speciellt viktigt när kärleken sprudlar.

Märta var tidigare elitidrottare och vann guld i laghoppning för Sverige under junior-EM 2007.

– Medan affärslivet varit utmanande så har privatlivet varit mycket bra. Vi har det helt fantastiskt tillsammans, säger Petter Stordalen till VG.

Nyligen tog Petter och Märta nästa steg i relationen och utökade familjen. Den lilla hundvalpen Inez har nämligen flyttat in hos paret. Och nu fortsätter kärleken blomstra mellan paret. Petter har nu lagt upp en bild på dem två på Instagram där han det syns hur lyckliga de är i varandras sällskap.

Någon som är glad för deras skull är ingen mindre än Gunhild. Nu väljer hon att uttala sig om paret offentligt.

”Så fina ni är”, skriver Gunhild och lägger till kärleksfulla emojis.

FOTO: Pedersen, Terje, Christine Olsson/TT

Annons