LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Greta Thunberg och Andreas Magnusson – så är deras relation

19 okt, 2021 
Greta Thunberg och Andreas Magnusson
Greta Thunberg rockade loss på Klimatgalan i helgen tillsammans med Fridays for future-organisatören Andreas Magnusson.
Men hur är deras relation?
Hänt reder ut!
Annons
Här rockar Greta Thunberg loss under Climate Live konsertenBrand logo
Här rockar Greta Thunberg loss under Climate Live konserten

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg är bara 18 år gammal men har redan gjort stort avtryck. Hon är dotter till artisterna Svante Thunberg och Malena Ernman, och med sitt mod, tapperhet och engagemang för klimatet har hon tagit hela världen med storm. Alltifrån privatpersoner till toppolitiker vet vem hon är.

Greta startade rörelsen School strike for climat, även känt som Fridays for Future. Den första globala strejken tog plats världen över i mer än 140 länder och på mer än 2 200 platser.

I lördags var det även dags för Klimatgalan i Kungsträdgården, i Stockholm, och där sjöng Greta tillsammans med klimataktivisten och Fridays for future-organisatören Andreas Magnusson, 17. Men vad har de för relation till varandra? Hänt reder ut!

Greta Thunbergs engagemang för klimatet – hyllas världen över

Allting började för ett par år sedan då Greta Thunberg beslutade sig för att skolstrejka utanför Riksdagshuset med en skylt där det stod just ”Skolstrejk För Klimatet”.

Annons

Efter Gretas agerande blev det hela en stor internationell rörelse bestående av främst skolelever som väljer att inte delta fullt ut på sina lektioner i skolan. Istället demonstrerar de för klimatförändringar.

Nyligen flyttade Greta dessutom hemifrån. Hon bor i en tvårummare i Stockholms innerstad tillsammans med sina två hundar. I en intervju med Reuters berättade Greta nyligen att hon trivs bra i Sverige.

– När du har båda fötterna på jorden, så är det inte så svårt att återgå till det normala igen. Och jag är lyckligtvis i Sverige, där människor inte bryr sig så mycket om kända människor. Så jag har blivit lämnad ifred, sa hon till tidningen.

Greta Thunbergs relation till klimataktivisten Andreas Magnusson

Greta Thunberg och Fridays for future-organisatören Anderas Magnusson rockade loss under Climate live-galan som pågick under lördagen.

Annons

I ett Instagram-inlägg valde Andreas dessutom att hylla hela galan och Greta Thunberg för det roliga framträdandet de hade tillsammans.

”Jag fick äran att vara med på scen och förmedla vårt budskap tillsammans med tre andra, riktiga stjärnor,” skrev Andreas på Instagram följt av:

”Jag och Greta bestämde oss för att ha lite roligt också, hoppas ni njöt för det gjorde jag. Aldrig skrattat så mycket som jag gjorde efter.”

Greta Thunberg har kommenterat inlägget med flera hjärtan. De följer också varandra på Instagram, så det verkar som att de har en fin relation och det råder ingen tvekan om att duon brinner för samma sak!

FOTO: SVT/Skavlan // Fredrik Persson / TT

Annons