LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Så bor klimataktivisten Greta Thunberg i Stockholm

14 okt, 2021 
Greta Thunberg
Greta Thunberg är en oerhört framgångsrik och driven 18-åring.
Men vad gör hon till vardags? Och hur bor hon? Vi vet svaret!
Annons
Elisa Lindströms succékarriär – Se klippet härBrand logo
Elisa Lindströms succékarriär – Se klippet här

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg är bara 18 år gammal – men hon hunnit med flera saker i sin karriär än de allra flesta.

Greta blev ett namn på allas läppar efter att hon startade rörelsen ”Skolstrejk för klimatet”, då hon började sittstrejka utanför Riksdagshuset i Stockholm i augusti 2018. Rörelsen blev sedan välkänd internationellt och det har anordnats skolstrejker för klimatet runt om i världen.

Utöver det har Greta även talat på FN:s klimatkonferens, blivit nominerad till Nobels fredspris, fått statyer uppresta efter sig och blivit utsedd till en av världens mest inflytelserika tonåringar.

Så bor Greta Thunberg i Stockholm

När Greta började gymnasiet valde hon även att flytta hemifrån, det skriver Nyheter24. 18-åringen bor nu i en tvårummare i Stockholms innerstad tillsammans med sina två hundar: labradoren Roxy och golden retrivern Moses.

I en intervju med Reuters berättar hon mer om livet hemma i Stockholm.

Annons

– När du har båda fötterna på jorden, så är det inte så svårt att återgå till det normala igen. Och jag är lyckligtvis i Sverige, där människor inte bryr sig så mycket om kända människor. Så jag har blivit lämnad ifred.

Vill hinna med skola och kämpa för klimatet

Till Reuters säger hon att hon försöker hinna med att klara av sina studier samtidigt som hon vill kämpa för klimatet.

– Jag försöker vara effektiv och göra alla läxor medan jag är i skolan, så att jag kan göra vad jag vill när jag kommer hem. Förvånansvärt nog så klarar jag det, säger hon.

FOTO: TT/INSTAGRAM

Annons