Gravida Penny Parneviks svåra beslut om förlossningen – efter flytten

Douglas Murray, Penny Parnevik

TT
Penny Parnevik är gravid med barn nummer två som beräknas komma till världen i vår.
Nu har hon tagit ett stort beslut om var förlossningen kommer äga rum – Sverige eller USA.
Penny Parnevik avslöjar hur sonen Atticus fick sitt ovanliga namn
Slå på ljud

I augusti förra året blev Penny Parnevik, 23, och fästmannen Douglas Murray, 40, föräldrar för första gången till sonen Atticus. Penny hade redan innan sonens födsel varit öppen med att hon hade en stor längtan efter att ta sig an rollen som mamma.

I augusti i år kom familjen med en annan stor nyhet – Penny Parnevik är gravid igen och till våren kommer familjens nästa tillskott.

”Kan inte fatta att vi gör detta igen Douglas Murray?! Bebis nummer två kommer våren 2021…” skrev Penny då på Instagram när hon avslöjade graviditeten.

Flyttar permanent till Sverige

Under våren har Penny flera gånger delat med sig om sina tankar på att flytta permanent till Sverige. Vanligtvis bor familjen i USA men Douglas har även en lägenhet i Stockholm som de gärna besöker. På grund av pandemin har hela familjen blivit kvar i Sverige och det har fått dem att fundera över sin boendesituation. Men Penny avslöjade nyligen i en Youtube-video att de nu har bestämt sig att det blir Sverige som de bosätter sig i framöver.

– Fråga nummer ett som alla alla undrar “ska ni flytta till Sverige?”. Ja det ska vi! Vi har hundra procent bestämt oss att Sverige ska vi bo i nu. Vilket är helt sjukt för jag har alltid sagt att jag kommer aldrig att flytta till Sverige. Men med tanke på hur det ser ut i USA just nu med tanke på corona och med tanke på Trump och allt möjligt. Så har jag känt att det här är landet jag vill att mina barn växer upp i, sa Penny då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Atticus föddes i USA och tanken var från början att hans syskon också skulle födas där. Penny hade nämligen en väldigt bra upplevelse av förlossningen och var därför tveksam till om den svenska sjukvården kunde hålla samma standard. Men med tiden har Penny märkt att hon litar minst lika mycket på svenska barnmorskor som hon gör med amerikanska.

Syskonen Parnevik tillsammans med mamma Mia.

Foto: TT

Pennys nya beslut inför förlossningen

Med bara några månader kvar till beräknad förlossning har Penny nu tagit ett stort beslut angående vart hon ska föda barn nummer två.

”Har tagit ett stort beslut i veckan angående vart jag ska föda. Tanken var att föda i USA igen med mamma och pappa som sist. Det var ju sån fin upplevelse. MEN vi har kommit fram till att bästa beslutet för våran familj blir att föda i Sverige! Är lite nervös men väldigt taggad på att få prova ett nytt äventyr!”, skriver hon nu på Instagram.

I och med flytten till Sverige, och att Pennys föräldrar Jesper och Mia nu håller på och säljer barndomshemmet i Florida, så blir beslutet extra tungt för henne.

”Det kommer vara en underbar men känslosam resa. Säga hejdå till ett kapitel och välkomna nya minnen i Sverige med en ny bebis!”, skriver Penny.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Gravida Penny Parneviks oro efter insikten med ofödda bebisen

LÄS OCKSÅ: Penny Parnevik berättar om kampen med sonen Atticus

FRÅN FÖRSTASIDAN