LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Kritikstorm mot Bianca Ingrosso efter orden om pandemin

04 dec, 2020 
Bianca Ingrosso
Foto: Youtube/TT
Bianca Ingrosso delar med sig av personliga tankar i en ny video på Youtube.
Nu riktar följarna hård kritik mot influncern – efter orden i videon.
”Skärp dig”, skriver en följare på Youtube.
Annons
Bianca Ingrossos utseendeförändring genom årenBrand logo
Bianca Ingrossos utseendeförändring genom åren

Bianca Ingrosso, 25, är en av Sveriges absolut största influencers. Med egna företag, egen tv-serie och över en miljon följare på Instagram vet de flesta vem hon är. På Youtube får följarna en chans att hänga med henne i vardagslivet som ofta består av inspelningar, möten och plåtningar. Men ibland blir det också lugnare dagar som spenderas i hemma i lägenheten på Östermalm.

Bianca Ingrossos nya uttalande om pandemin

I en ny video på kanalen delar Bianca med sig av sina tankar kring vad hon ska göra under lördagskvällen.

– Det kan vara så att jag har sminkat mig för absolut ingenting och att jag kommer att ligga här i soffan med det här sminket en lördagkväll. Men det kan också vara så att jag träffar upp kompisar på en restaurang och njuter av något glas vin och sen åker hem igen, säger hon.

Vad som sedan kommer på tal är hennes tankar kring de restriktioner som satts upp i samhället för att försöka stoppa den pågående pandemin.

Annons

– Vill också passa på att säga att jag har full respekt för alla restriktioner och nu är restriktioner så här och då får man göra så. Jag är också en true believer om att corona inte bara sprids på restauranger eller med någon som håller i en drink. Utan jag har sett enorma köer utanför butiker senaste dagarna, smockat med folk inne i butiker, på padel-banor, på gym, på gator generellt. Det här är en pandemi där det sprids överallt och inte bara av ungdomar, inte bara av influencers, inte bara på restauranger och på barer utan överallt, säger Bianca och fortsätter:

– Jag kan tycka att det är lite komiskt hur den äldre generationen står i en kö i en butik där det är smockat med 450 personer och sen ska man klaga på att tre personer sitter och dricker vin på en restaurang där det är sjukt lång avstånd. Nu kommer jag få jättemycket skit över att jag säger det här men det är exakt så jag känner.

Annons

Följarnas hårda kritk efter Biancas uttalande

Likt det Bianca förutspådde har hennes ord om restriktionerna inte uppskattats helt av följarna. I kommentarsfältet har nu en kritikstorm startats.

”Men snälla någon Bianca... det är ingen som har sagt att Covid endast sprids på restauranger. Grejen är att minska det vi kan minska. Att stänga matbutiker, förbjuda människor från att gå ut på stan osv går inte. Dels har vi en grundlag som handlar om att människor har självbestämmanderätt. Därför är det bra att minska varje liten grej som vi kan, exempelvis restauranger och barer. Sen har det faktiskt statistiskt visat att nu under "andra vågen" att dom som har blivit smittade mest är personer mellan 20-50 sååå att rädda liv är viktigare än att restauranger ska få servera efter 22.30”, skriver en följare.

”Den här pandemin har skördat 7000 liv och du är mer bekymrad över hur ”restaurangbranschen har det”? Skärp dig!”, skriver en annan.

”Hur kan man vara så verklighetsfrånvänd som du är Bianca?! Jag fattar det inte. Speciellt när du har ett så stort ansvar som influencer och når ut till unga människor mer än vad sjukvården gör. TA DITT ANSVAR!” , skriver en tredje.

Annons