Eric Saade är klar för Melodifestivalen – berättar om låten

Eric Saade Melodifestivalen

Nu är det klart att Eric Saade är en av de som kommer tävla i Melodifestivalen 2021.
Nu berättar han om känslorna bakom sitt bidrag.
Slå på ljud

Melodifestivalen 2021 är snart här och de senaste dagarna har det spekulerats en hel del kring vilka artister man kommer få se i nästa års tävling. Tidigare i veckan blev det bland annat klart att sångaren Danny Saucedo ska vara med och tävla, och under torsdagen kom nyheten att även 2011:s vinnare Eric Saade ska vara med.

Danny Saucedos nya ord om relationen till Eric Saade

Eric kommer att tävla med låten Every minute. Nu berättar han om meningen bakom låten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Eric Saade om den nya låten

Det är i ett inlägg på Instagram som artisten berättar om låtens betydelse.

”Melodifestivalen 2021 kommer bli speciell på jävligt många sätt. Under detta konstiga året har jag skrivit musik på engelska igen, för första gången på 4 år. Under en period när jag var väldigt lycklig på ett nästan ohälsosamt sätt, skrev jag låten ”Every Minute” i slutet av sommaren”, skriver han innan han fortsätter:

”Jag kommer premiära den i Mello! För att jag älskar melodifestivalen, och detta tråkiga året har fått mig att sakna scenen så sjukt mycket! Nu får jag göra det jag älskar mest, skapa! Syns snart. Ta hand om varandra”

I en intervju med Expressen berättar han vidare om låten:

– Det är en euforisk, beroendeframkallande ganska sexig poplåt skulle jag säga. Med ett litet mörker i sig också. Det är svårt att beskriva musik med ord. Men som sagt, den skrevs när jag hade en väldigt bra period i somras och jag tycker verkligen det hörs i låten.

När han får frågan vad det var som var som hände i somras säger han att det var mycket som klaffade för hans del.

– Året var väldigt mörkt för mig fram tills dess, men sommaren kom och lyste upp det här året på något sätt. Jag bara minns att jag satt i studion den dagen och hade jävligt kul. Allt flöt på, förklarar han.

Följarnas glädje efter avslöjandet

En av de som är snabb med att visa sitt stöd till artisten är såklart hans nya kärlek Hanna Schönberg.

”BÄST”, skriver hon under bilden följt av ett rött hjärta.

Även flera av Erics följare visar också sin glädje över att Manboy-artisten ska göra comeback på Melodifestivalens scen igen.

”Åååh ser så mycket fram emot detta! Vet redan nu att min mobilräkning kommer bli dyr med alla röster du kommer få, men det är det så värt!”, skriver en följare.

”Jag älskar detta! Är så lycklig. Ta hand om dig. Hoppas restriktionerna släpper så vi kan se dig på scen”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Eric Saades offentliga hyllning till Hanna Schönberg

LÄS OCKSÅ: Eric Saades hårda ord till Nicole Falciani – ärliga anledningen till uppbrottet

SENASTE NYTT!