LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Gift vid första ögonkastet 2020: Deltagarnas okända kärleksliv

21 feb, 2020 
AvOla Lagerström
Elina Raeder, Albin Ringstad, Maxine Nordlindh, Emil Nygren, Elahe Eskandari och Jacob Claesson i Gift vid första ögonkastet 2020.
Vad vet du om paren i Gift vid första ögonkastet 2020? Här avslöjar de allt om sina okända kärleksliv.
✔︎ Svarar på märkliga ryktet.
✔︎ Avslöjar starka känslorna – för SVT-medarbetaren.
✔︎ Dumpades av fästmannen – blev rasande: ”Högg honom i benet”.
✔︎ Se deltagarnas löner – kan du gissa vem som tjänar mest?
Annons

Läs öppenhjärtiga intervjuer med alla deltagarna: Albin Ringstad, Elina Raeder, Emil Nygren, Maxine Nordlindh, Jacob Claesson och Elahe Eskandari.

Albin Ringstad i SVT:s Gift vid första ögonkastet 2020.
Albin Ringstad.

✔︎ Albin Ringstad

Ålder: 30

Stjärntecken: Lejon

Jobbar som: Barista

Inkomst: 154 687 kr

Bor: Stockholm

God egenskap: Väldigt positiv

Dålig egenskap: Rastlös

Gifter sig i Gift vid första ögonkastet med: Elina Raeder.

Hur länge hade du varit singel när du gjorde entré i tv-programmet Gift vid första ögonkastet?

– Det är alltid en definitionsgrej. Jag upplever att jag har varit singel i flera år.

Har det varit självvalt?

– Nej, men jag har flyttat runt mellan olika länder och städer. Visst kan man påbörja något, men sedan blir det svårt…

På vilket sätt är du är du ett äktenskapligt jättefynd?

Annons

– Jag är väldigt omtänksam och vill att den andra personen ska ha det bra. Jag är omhändertagande.

På vilket sätt är du en relationsmässig katastrof?

– Det var någon som sa – för evigheter sedan – att jag snarkade. Det tror jag inte ett dugg på, (skratt).

Vilket relationsbrott tycker du är värst: smygläsning av sms, förtal av svärmor eller förberedelse till otrohet?

– Svårt. Förberedelse till otrohet känns ju väldigt tråkigt. Då hade jag känt mig sviken. Det hade jag även gjort om någon smygläst mina sms. Dessa två alternativ är värst, tycker jag. Om någon däremot förtalar min mamma så skulle jag åtminstone kunna gå in och försvara henne.

Hur ska en tjej vara till sättet för att du ska fatta tycke?

– Hon ska vara rolig och snäll samtidigt som hon ska vara en tänkande varelse.

Vem av dina anhöriga fällde flest lyckotårar under vigseln i Gift vid första ögonkastet?

– Jag hade fullt upp med att lära känna min nya fru, så jag hade dålig koll på vad som hände i bänkraderna. Skulle dock tippa på att det var morsan. Hon var glad för min skull.

Annons

Vad roas du av att hitta på när du inte jobbar?

– Jag tycker verkligen om att gå mina långpromenader, det är en form av hobby som jag har. Det är skönt att rensa tankarna. När jag känner att jag suttit inne alldeles för länge och att jag behöver röra lite på mig, då går jag ut. Helst promenerar jag längst något vattendrag.

När i ditt liv har din lyckokurva slagit i taket?

– Den har slagit i taket många gånger. En av gångerna var när jag tog min magisterexamen på ett universitet i Sydkorea. Vi studenter samlades allihop och firade genom att äta en massa god, koreansk mat. Då mådde man som en prins!

När har du mått som sämst?

– Största dippen var väl någon gång efter Korea, 2016. Jag var inne i en jobbsökande process och kände att ingenting hände. Man skickade iväg ansökningar men fick ingen respons. Sådant tär på självförtroendet.

När blir det barnskrik och blöjbyten?

– Det är väl bara att vänta och se…

◼️ ◼️ ◼️

Elina Raeder i SVT:s Gift vid första ögonkastet 2020.
Elina Raeder.

✔︎ Elina Raeder

Ålder: 34

Stjärntecken: Tvilling

Jobbar som: HR-specialist, gruppträningsinstruktör och röstskådespelerska

Annons

Inkomst: 690 812 kr

Bor: Årsta i Stockholm

God egenskap: Galet effektiv och ambitiös

Dålig egenskap: Kan ibland vara lite ”trigger happy”

Gifter sig i Gift vid första ögonkastet med: Albin Ringstad.

Hur kom det sig att du sökte till tv-programmet Gift vid första ögonkastet?

– Jag har varit singel ganska länge. Först nu är jag helt redo att gå in i en seriös relation igen. Problemet – de senaste åren – är att det i princip uteslutande alltid varit upptagna män som raggat på mig. Vissa gånger har killarna varit öppna med det från början, andra gånger har det kommit fram längre fram i relationen. Inledningsvis brydde jag mig inte så mycket. Det var skitsamma, liksom. Jag kände snarare: ”Han kommer inte att bli kär i mig och inte jag i honom, perfekt!” Det var en ytlig grej från bådas håll och det gjorde att man inte riskerade att såra varandra. I längden däremot blev det jävligt tröttsamt. I Gift vid första ögonkastet kan man åtminstone vara säker på att det är inte är en upptagen människa som man träffar, det görs ju en hindersprövning ändå, (skratt). Sedan tycker jag att det är en jättelyx att få någon levererad som är paketerad och klar – och expertmatchad. Det såg jag som världens bästa present att få!

Annons

Törs du spekulera i varför upptagna män sökt sig till dig?

– Jag vet inte vad det är… Kanske beror det på att jag har en ganska sprudlande personlighet. De får något äventyrligt… Möjligtvis kan de också känna att det är en fjäder i hatten.

Blev du ledsen till slut?

– Ledsen är fel ord men efter ett tag tappar man lite tron på snubbar överlag, blir uppgiven och tänker: ”Varför är jag inte ens förvånad?” Lyckligtvis var jag aldrig känslomässigt involverad, jag ville ändå inte ha något superseriöst just då.

Dömer du ut Tinder?

– Ja, det skulle aldrig falla mig in att vara med där. Jag är ingen jävla produkt som man kan köpa i en webshop!

Hur reagerade vänner och bekanta när du kom med i programmet?

– De blev så klart jätteglada för min skull. Det hade varit en lång process, så när beskedet väl kom var alla mina närmaste ganska förberedda. Men det är klart, för vissa kom det som lite av en chock. Det kommer faktiskt att synas i programmet.

Annons

Brukar du kasta dig ut på djupt vatten?

– Ja, det skulle jag säga. Jag är väldigt impulsstyrd. När något blir alltför slentrianmässigt så har jag lätt för att känna mig uttråkad. Jag vill ha fart och fläkt för att trivas. Samtidigt har jag ett stort kontrollbehov. Jag är den som planerar min tillvaro. Jag strukturerar och skriver listor. Jag projektleder mitt eget liv, (skratt).

Berätta om ditt första möte med mannen du gifte dig med i programmet!

– Jag trodde att jag skulle vara galet nervös. Konstigt nog var jag inte det. Jag liksom gick där och väntade på att nervositeten skulle infinna sig, men den gjorde aldrig det. Jag har lätt för att fokusera på uppgiften, jag drivs av att prestera. Produktionen sa också: ”Den här scenen kan vi inte ta om – du får bara en chans”. Jag fick tunnelseende och hade bara en sak i huvudet: ”Nu ska jag gå in i kyrkan på ett snyggt sätt, jag ska gå nedför trappan i mina höga klackar, jag ska gå hela vägen fram, jag ska inte ramla”. Jag var så oerhört fokuserad på uppgiften.

Annons

Hur kändes det när du såg honom?

– Det kändes så naturligt som det nu kan kännas.

Kändes det knepigt att ha tv-kamerorna så tätt inpå?

– Nej, jag tyckte aldrig att det var jobbigt. Paren blir tilldelade varsin videojournalist. Den journalisten skötte allt: ljus och ljud, intervjuer och filmning. Det innebar att man lärde känna varandra väldigt bra. Han som jag, eller vi, fick blev min trygga punkt i den ganska kaotiska tillvaron. Han var med oss, på varsitt håll, redan tre veckor före bröllopet. Han var min trygghet, vi fick snabbt en nära relation, jag litade på honom till etthundra procent. Han blev ett slags vän att hålla i handen – utan att man höll i handen. Han är fortfarande en nära vän.

Vilket är ditt starkaste minne från inspelningen?

– Jag har svårt att bara välja en enskild händelse. Däremot kan jag hinta om att de två sista avsnitten kommer vara väldigt starka både för mig och för tittarna.

Annons

Vilken typ av män attraheras du av?

– Det är väldigt olika. Jag har funderat mycket på det. Jag har ingen kategori men kan säga att jag oftare blir kär i en personlighet än i ett utseende. Utseendet är sekundärt.

Vad är din styrka i ett förhållande?

– Jag är extremt lojal. Mån om min flock. Jag är väldigt rak och ärlig. Det är sådant som vissa uppskattar och andra inte. Det kan verkligen vara både en styrka och en nackdel. Jag har inga filter. Jag är den du ser.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Då umgås jag med vänner, familjen, Dobby och Uma, mina två katter. Och så är jag i stallet med Feline, min häst.

Vad väntar runt hörnet i ditt liv?

– Jag ska väl landa lite och smälta resultatet av den här upplevelsen. Sedan ska jag väl springa vidare. Jag tycker som sagt inte om att sitta stilla, jag vill inte hamna i en statisk plats i livet. Jag längtar efter förändringar och projekt – i stort som smått. Men nästa stora förändring blir förmodligen att flytta och att byta upp sig till en större lägenhet…

Annons

Blir det mer tv framöver?

– Jag stänger inga dörrar. Jag har skådespelat och gjort TV förut. Det kan vara roligt om det är rätt projekt, men det blir troligtvis inte mer reality-tv. Jag vill inte hamna i något sådant fack.

◼️ ◼️ ◼️

Emil Nygren i SVT:s Gift vid första ögonkastet.
Emil Nygren.

✔︎ Emil Nygren

Ålder: 34

Stjärntecken: Tvilling

Jobbar som: Dataspelsutvecklare

Inkomst: 822 286 kr

Bor: Stockholm

God egenskap: Jag är bra på att lyssna

Dålig egenskap: Kan vara ganska dålig på att stå upp för mig själv

Gifter sig i Gift vid första ögonkastet med: Maxine Nordlindh

Hur såg din tillvaro ut när du skickade in din ansökan till SVT och Gift vid första ögonkastet?

– Jag var i ett skede i mitt liv där jag kände att jag behövde en förändring. Jag behövde skicka en positiv signal till mig själv – en signal i rätt riktning. Jag kände att mina egna val inte hade varit så bra och att det därför var lika bra att låta andra människor göra mina val. Jag tänkte att ingen kunde vara sämre på att välja min partner än jag själv.

Annons

Har du haft många kärleksrelationer?

– Jag har haft en del, ja. Oftast lite kortare.

Vad tycker du är viktigast i ett förhållande?

– Respekten för varandra.

Är du den som dumpar eller blir dumpad?

– Det har varit både och, faktiskt, men jag har blivit dumpad ett gäng gånger.

Vad är din styrka respektive svaghet i ett förhållande?

– Jag håller på att ta patent på ett ord som är ”barbapappabeteende”. Det innebär att man kan anpassa sig till sin partner. Det tycker jag är en fin egenskap, men det kan också vara en dålig. Anpassar man sig för mycket så äter det upp en självkänsla och personliga integritet. Det gäller att hitta balansen.

Du jobbar som dataspelsutvecklare. Har dina ex-flammor klagat mycket på att du sitter som klistrad framför datorn?

– Nej, faktiskt inte. Jag har varit ganska bra på att inte ta med mig jobbet hem.

Vad är det dummaste en flickvän gjort mot dig?

– Jag har haft flickvänner som varit otrogna.

Annons

Berätta om ditt första möte med den du skulle gifta dig med – i programmet!

– Jag träffade inte den här personen innan vi skulle gifta oss, första gången jag såg henne var i kyrkan. Jag fick stå längst fram i kyrkan. Därifrån såg jag den här personens familj. Det var helt klart en pärs, (skratt). Jag fick nog stå där i tio minuter innan bruden kom in. Det är en kul upplevelse att ha varit med om så här i efterhand men inte en lika kul att uppleva det – där och då.

Kändes det besvärande att nästan alltid ha en tv-kamera upptryckt i ansiktet?

– Ja, i början. Jag har aldrig varit med i tv förut så jag var inte van vid att bli filmad. Först var det stelt, men nu vet jag inte ens vad som är filmat och inte filmat. Till slut glömmer man vad som är vad…

Vad säger vänner och bekanta om att du snart blir en het potatis i tv-rutan?

– Allt tycker att det är kul och framför allt oväntat! Det är inte riktigt jag att göra det här.

Vad händer härnäst i ditt liv, Emil?

– Jag lever väl på och ser fram emot en härlig vår!

◼️ ◼️ ◼️

Maxine Nordlindh I SVT:s Gift vid första ögonkastet 2020.
Maxine Nordlindh.

✔︎ Maxine Nordlindh

Ålder: 30

Stjärntecken: Vädur

Jobbar som: Frisör

Inkomst: 198 837 kr

Bor: Farsta söder om Stockholm

Annons

God egenskap: Öppen – inte så hemlig!

Dålig egenskap: Dåligt tålamod

Varför fattade du pennan och sökte till Gift vid första ögonkastet?

Gifter sig i Gift vid första ögonkastet med: Emil Nygren.

– Jag hade dejtat mycket på nätet, men kände att det inte funkade. Jag menar, hur ska man veta vem man träffar utifrån en bild? Det går ju inte. Dessutom har jag inte så många vänner som är singelvänner och på mitt jobb är det bara tjejer. Jag har inte haft någon naturlig miljö där jag kunnat träffa någon och krogen går jag inte på. Varje gång jag försökt mig på något har det känts fel. Jag kände att: ”Nu behöver jag någon som steppar in och hjälper mig att finna den rätte!”

Hur länge hade du varit singel när inspelningen drog igång?

– I nästan två år.

Var det två skittråkiga år?

– Ja, det var det faktiskt. Det var två jävla skitår. Först gick mamma bort. Direkt efteråt blev jag lämnad av min dåvarande fästman. När jag behövde min fästman som mest så försvann man. Det var skitjobbigt. Det var också allt det här som gjorde att jag vågade söka till programmet. När man råkar ut för tragedier så inser man ju verkligen vad livet går ut på, nämligen att leva. Det är bara att köra på, liksom! Så jag anmälde mig till programmet.

Annons

Är det extra svårt att hitta en bra kille i Stockholm?

– Ja, för utbudet är så stort. Alla vet att det är så lätt att bara ”kolla vidare”. Det räcker att folk hakar upp sig på en liten detalj för att de ska tänka: ”Jag sveper vidare, det finns säkert något bättre”. Så har jag själv gjort. Man sveper vidare.

Vem är du i ett nötskal?

– Jag är impulsiv och pratar innan jag tänker. Och oftast är jag glad!

Vad är din styrka i ett förhållande?

– Jag är drivande.

Vad tycker du är knepigast med kärleksrelationer?

– Det är mycket som är knepigt, men det knepigaste är kanske att inte trampa varandra på tårna. Man är nära varandra hela tiden, man måste ha respekt för den andra, man måste vara inkännande och lyssnande och helst varje dag. Ibland är det svårt.

Vad är det taskigaste du gjort mot en pojkvän?

– Jag kommer bara på en grej, men det förtjänade han. (Skratt). Det var när exet gjorde slut. Då hivade jag en tv-kontroll mot honom som liksom högg honom i benet.

Annons

Uppstod blodvite?

– Ja, det blev ett litet hugg i låret. Men det förtjänade han, han hade faktiskt dumpat mig, (skratt).

Sprang han därifrån som en skållad gris?

– Nej, han blev bara skitsur och slog i dörren. Det var livat!

Vad är det jävligaste en kille gjort mot dig?

– Ljugit och varit otrogen. En kille jag hade när jag var yngre. Han hade flera tjejer bakom ryggen på mig.

Tror du på livslång kärlek?

– Ja!

Berätta om ditt allra första möte med killen du snart gifter dig med i tv!

– Det var en jättemärklig känsla att stå framför någon man aldrig sett tidigare – och tänka: ”Jaha, här är han, det här ska alltså vara personen som är som gjord för mig”.

Vad sa magkänslan?

– Magkänslan var bra, det kändes bra. Jag kände att hur det än går så kommer den här personen och jag göra det här tillsammans. Stötta varandra, liksom. Det var en fin känsla.

Vad var det tokigaste som hände bakom kulisserna?

– När vi kom hem från bröllopsresan så hade min kompis varit kattvakt. Tyvärr hade hon inte riktigt kollat till katten så den hade pinkat i sängen. När vi skulle gå och lägga oss var det kiss i hela sängen. Jag var skitsur. Det var inte roligt, (skratt).

Annons

Blir det mer tv framöver eller är det slut i rutan?

– Efter det här programmet, menar du? Det vet jag inte…

◼️ ◼️ ◼️

Jacob Claesson i SVT:s Gift vid första ögonkastet 2020.
Jacob Claesson.

✔︎ Jacob Claesson

Ålder: 30

Stjärntecken: Våg

Jobbar som: Företagsledare

Inkomst: Offentliga uppgifter saknas

Bor: Georgien

God egenskap: Lösningsorienterad

Dålig egenskap: Otålig

Gifter sig i Gift vid första ögonkastet med: Elahe Eskandari.

Hur såg din tillvaro ut när du sökte till Gift vid första ögonkastet?

– Jag hade varit singel under en längre tid och kände att jag var i en fas där det var dags att prioritera kärlekslivet. Jag hade väldigt stort fokus på jobb och karriär. Jag kände helt enkelt att ”nu är det dags att försöka hitta kärleken”. Det är klart att man gick på någon dejt då och då, men det var inte min huvudsakliga prioritet.

Annons

Vilket typ av tjej var du på jakt efter?

– Jag hade varit singel ganska länge. Det gjorde att jag successivt hade skruvat upp mina förväntningar. Däremot har jag alltid tyckt om personer som är ambitiösa och drivna, personer som vill bli ”den bästa versionen av sig själv” – oavsett vad det innebär. Det där är ju individuellt.

Visst bor du utomlands?

– Ja, i Georgien. Jag flyttade dit för två år sedan och satte upp vår affärsverksamhet där. Jag var hemma i Sverige under själva inspelningen som pågick i en månad. Jag tänkte: ”Hittar jag den rätta personen så får livet anpassas efter det”.

Hur kände du dig när du gjorde entré i kyrkan – minuterna innan vigselceremonin i SVT spelades in?

– Innan det här började sa jag i någon intervju att jag säkerligen skulle känna mig ganska trygg och säker. Så blev det inte. Jag kände mig inte speciellt cool, man var inte särskilt kaxig, (skratt).

Man måste vara väldigt modig för att våga ställa upp i ett sådant här tv-program, håller du med mig om det?

Annons

– Ja, absolut. Du kastar dig ut på djupt vatten. För mig var det inget hinder. Jag har alltid gått min egen väg, jag har aldrig varit speciellt orolig för vad folk omkring mig ska tycka. Jag är trygg i mig själv.

Vad är din stryka respektive svaghet i ett förhållande?

– För mig är det lite svårt att svara på den frågan eftersom jag inte varit i så många längre förhållanden. Men i de förhållandena jag haft har jag försökt att vara ärlig och rak. Jag försöker att vara så tydlig som möjligt. Det tror jag är viktigt. Framför allt i början av ett förhållande när man inte känner varandra så väl.

Är du den romantiska typen?

– Man vill gärna svara ja på den frågan, men… (Skratt). För mig är det viktigt att det är ”rätt person”. Jag kan inte vara romantisk om jag inte fattat tycke för personen ifråga.

När i ditt liv har du haft som mest medvind?

– Jag har en extremt positiv syn på livet, rent allmänt. Jag brukar alltid tycka att jag har det bra där jag är. Hade du frågat frågan för två år sedan så hade jag antagligen svarat likadant. Jag väljer att betrakta livet som att det alltid blir bättre och bättre.

Annons

Vilken är den värsta motgången du haft?

– När jag var yngre och gick i skolan så hade jag en del motgångar. Jag passade inte in, jag gick min egen väg redan då. Jag hade det tufft en period, men den erfarenheten har gjort mig stark.

Hur hoppas du att ditt liv ser ut om tio år?

– Jag hoppas att jag har fru och familj – och att jag fortfarande jobbar med sådant som jag brinner för!

◼️ ◼️ ◼️

Elahe Eskandari i SVT:s Gift vid första ögonkastet 2020.
Elahe Eskandari.

✔︎ Elahe Eskandari

Ålder: 28

Stjärntecken: Lejon

Jobbar som: Farmaceut

Inkomst: 646 422 kr

Bor: Solna

God egenskap: Spontan och tar livet med en klackspark

Dålig egenskap: Kan vara konflikträdd ibland

Gifter sig i Gift vid första ögonkastet med: Jacob Claesson.

Hur kom det sig att du sökte till Gift vid första ögonkastet?

Annons

– Jag vill testa och se om kärleken där kunde vara något för mig. Jag hade testat andra sätt, jag hade testat Tinder men det funkade inte. Tinder var som en hobby för mig. När jag var som mest aktiv där kunde jag gå på dejt så fort jag var uttråkad. Alla killarna från Tinder var för tråkiga för mig. Jag var öppen för att träffa någon på krogen, men där blev det inte heller något. Senaste året hade jag inte lyckats alls. Då tänkte jag: ”Jag kanske ska börja lita på andras omdömen och se vad de kan ta fram!” Experterna, alltså.

Blev din medverkan en besvikelse eller en positiv överraskning?

– När jag såg mannen, menar du? Jag blev lite besviken, men jag sa till mig själv: ”Det spelar ingen roll för jag känner ju inte honom”. Fokuset var att se om min uppfattning kunde ändras.

Vad sa dina närmaste vänner när de fick kännedom att du skulle gifta dig i tv?

– Först tyckte dem att det var sjukt och väldigt galet. Jag förstår det, det tyckte jag också i början. Men bara för att något är galet så behöver det inte betyda att det dåligt. Ganska fort började mina vänner stötta mig. De såg det positiva i sammanhanget.

Annons

Din mamma, då? Satte hon morgonkaffet i vrångstrupen?

– (Skratt). Det vet jag inte för jag vågade inte berätta själv. Det var min tvillingsyster som fick göra det. Men hon tog det ganska bra. Så fort de började filma så blev hon väldigt positivt inställd.

Är det ”bluffäktenskap” som SVT arrangerar?

– Nej, det är äkta juridiska giftermål. Vi fick skriva på papper och allting…

Vad värdesätter du högst i en relation?

– Glädjen. Någon som kan få mig att skratta, någon som jag har det roligt med. Någon som är ganska lik mig själv.

Vilket är det märkligaste ryktet du hört om dig själv?

– Jag reser ganska mycket. Många tror – bara för att de ser de här resebilderna på Instagram – att jag chillar mer än jag jobbar. I själva verket jobbar jag hårt när jag väl gör det. Jag kan jobba 20 dagar i rad. Jag är en livsnjutare, men jag jobbar hårt också. Det ena utesluter inte det andra.

Vad är du slav under?

– Att påverka människor, att lära dem att leva livet och att inte ta livet på alltför stort allvar. Jag är även slav under att resa. Jag reser jättemycket!

Annons

Säg några länder som du INTE varit i?

– Mexico, Brasilien, Sydafrika.

Tickar din biologiska klocka efter barn?

– Nej, inte ännu. När jag ser andras barn så är jag glad över att jag inte har barn. Alla föräldrar verkar så trötta och olyckliga. Men vem vet, det kanske ändras i framtiden.

Vilket tv-program skäms du för att du tittar på?

– Paradise Hotel, kanske. Jag kanske inte skäms, men jag är nog stoltare över att jag tittar på Nyheterna och Uppdrag granskning.

Vem anförtror du dig åt i svåra stunder?

– Min tvillingsyster.

Är ni lika som bär?

– Nej, vi är tvåäggstvillingar så vi är inte identiska. Däremot har vi mycket gemensamt.

Kan ni läsa varandras tankar?

– Ja, nästan. Vi känner ju varandra så bra.

Vad väntar runt hörnet i ditt liv?

– Förhoppningsvis att jag ska fortsätta lyssna på mig själv och leva ”mitt bästa liv”. Sedan får vi se vad som händer. Det som händer, det händer. Bara jag valt det själv så tror jag att jag blir lycklig! Jag vill flytta utomlands och kommer nog inte bo i samma land resten av livet. Jag vill utmana mig själv och våga ta risker.

◼️ Källa på inkomster: Skatteverket (siffrorna avser taxeringsåret 2019 och visar inkomst av tjänst under 2018).

FOTO: Stina Stjernkvist/SVT

Annons