LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

Lasse Åberg

Lasse Åberg föddes den 5 maj 1940 i Hofors och är en svensk filmregissör, skådespelare, konstnär och musiker som bland annat i slutet av 70- och på 80-talet gjorde barnprogrammen Trazan & Banarne och Zvampen, filmkomedierna Repmånad, Sällskapsresan och fem ytterligare filmer om den tafatte huvudpersonen Stig Helmer i Sällskapsresan. Utifrån barnprogramsfiguren Trazan Apansson bildade han även Electric Banana Band med bland annat Klasse Möllberg och Janne Schaffer. Lasse är en riktig Disneyfantast och som konstnär är Lasse mest känd för sina pastischer med Musse Pigg-tema. Lasse har också vunnit en stor mängd priser för sina gärningar genom åren. Sedan 1965 är Lasse gift med Inger Åberg och de har de två barnen Max och Anna.
 ...Läs mer
Annons
Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons
Annons
Annons