Gert Fylking om relationen till sonen efter skilsmässan från Tanja

Gert Fylking

Gert Fylking har sonen Figaro tillsammans med ex-hustrun Tanja Fylking.
För Hänt berättar radio- och nöjesprofilen nu om hur relationen till sitt yngsta barn ser ut idag.
7 svenska kändispar med stor åldersskillnad
Slå på ljud

Gert Fylking, 76, är en av Sveriges mest folkkära profiler. Tillsammans med Roger Nordin, 44, och Titti Schultz, 49, underhöll de morgonpigga lyssnare under flera års tid i morgonprogrammet Rix morronzoo, där han gick under smeknamnet ”Fylking Sverige”.

I programmet hade Gert även en stående programpunkt, nämligen Gerts fredagsfräckis.

Efter Rix morronzoo sände Gert nattprogrammet Gets värld Rix FM, där han samtalade med lyssnare som ringde in. De senaste åren har dock den frispråkige Gert trappat ned på jobb och hörs alltmer sällan i etern.

Gert Fylking: ”Jag är ingen singelkille”

I 15 år var Gert Fylking gift med Tanja Fylking, 49. Men våren 2016 tog kärleken slut och paret gick skilda vägar. På sin blogg skrev Tanja om uppbrottet.

I 15 år har vi hållit ihop i ur och skur och han kommer för alltid att vara en väldigt betydelsefull person i mitt liv och bästa fadern till våra barn”, skrev hon då.

Tanja gick sedan vidare och hittade en ny man, i form av affärsmannen Lars Andersson. Gert, däremot, har inte haft lyckan att träffa någon ny kärlek och för Hänt berättar 76-åringen nu om känslorna inför att leva ensam.

– Jag är egentligen ingen singelkille. Jag har i princip hela mitt liv levt i ganska långa förhållanden, så visst kan jag sakna en kvinna som vill dela vardagen, det kan jag göra ibland. Det är rätt tråkigt att laga mat till sig själv, säger han.

Gert Fylking om relationen till yngsta sonen Figaro

Tillsammans ex-hustrun Tanja har Gert sonen Figaro, 14. Nu berättar Gert om relationen till sin yngsta son.

– Han bor hos mig varannan vecka, och det fungerar alldeles utmärkt. För hans vidkommande är det mest fotboll hela tiden, med matcher varje helg. Jag tycker det är kul att följa med på matcher och träningar. Jag har ju tiden, så jag kan köra, det gör mig inget, säger Fylking.

Gert Fylking har även barnen Christian, 54, Erik, 49, Tove, 38 Felix, 34 och Kevin, 26 från tidigare relationer.

LÄS OCKSÅ: Rapparen Stors ord till Einárs föräldrar – här är kändisarna som sörjer

LÄS OCKSÅ: Flickvännen Alexandra Torgrips sista bild med Einár innan hans död

FOTO: Eero Hannukainen, Karin Törnblad/TT,

FRÅN FÖRSTASIDAN