LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift

Alec Baldwin sköt ihjäl filmfotograf av misstag under inspelning

22 okt, 2021 
Mikael Einarsson
Alec Baldwin
Under inspelningen av filmen Rust sköt Hollywoodstjärnan Alec Baldwin ihjäl en filmfotograf av misstag.
I samband med skottlossningen skadades även regissören.
Annons
10 kändisar som lämnat oss – så minns vi demBrand logo
10 kändisar som lämnat oss – så minns vi dem

Just nu spelas västernfilmen Rust in i Santa Fe i New Mexico, där skådespelaren Alec Baldwin, 63, har huvudrollen.

Under torsdagseftermiddagen, lokal tid, larmades polis till inspelningsplatsen efter rapporter om att en skottlossning ska ha skett. Det skulle senare visa sig att någonting gick riktigt snett under inspelningen av en scen.

Avled senare på sjukhuset

Enligt amerikanska medier ska Hollywoodstjärna Alec Baldwin ha avfyrat ett rekvisitavapen, en så kallad prop gun, i scenen, som träffade en filmfotograf och skadade henne svårt.

Skadorna var så pass allvarliga att fotografen fick föras med ambulanshelikopter till sjukhuset, där hon senare konstaterades avliden, rapporterar CNN. Även filmregissören skadades svårt och vårdas nu på sjukhus.

Det är ännu oklar vad det var som orsakade olyckan. Den lokala polisen har bekräftat händelsen för Reuters och en utredning pågår just ny.

Enligt tidningen Deadline förhördes Alex Baldwin under samma kväll efter det inträffade, men släpptes sedan.

Annons

En talesperson för filmteamet har till Hollywoodreportrar att ”alla är helt förkrossade av dagens tragedi” och att man känner starkt med filmfotografens familj.

Platsen där den 42-åriga filmfotografen sköts av Alec Baldwin av misstag under filminspelningen. Foto: TT

Filminspelningen har stoppats på obestämd tid

Vidare berättar talespersonen att produktionen av filmen har stoppats på obestämd tid och att de samarbetar helt med polisen i Santa Fe.

Det är inte första gången det händer olyckor med skjutvapen vid filminspelningar. 1993 dog Brandon Lee, Bruce Lees son, vid inspelningen utav The Crow, efter att han blivit skjuten med en felaktigt laddad prop gun.

1984 dog skådespelaren Jon-Erik Hexum, efter att han på skoj skjutit sig själv i huvudet med en prop gun, som var laddad med lösa skott.

Alec Baldwins ord om händelsen

Nu har han även kommenterat olyckan på Twitter.

”Det finns inga ord för att förmedla min chock och sorg gällande den tragiska olyckan som tog Halyna Hutchins liv, en fru, mamma och en djupt beundrandsvärd kollega. Jag samarbetar fullt ut med polisens utredning för att ta reda på hur denna tragedi uppstod”, skriver han på Twitter.

FOTO: David Warren/TT, Javier Rojas

Annons