Märkliga detaljerna i nya bilderna på gravida prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip

Prinsessan Sofia och Prins Carl-Philip väntar sitt tredje barn.
Det dröjde ovanligt länge innan de valde att avslöja den glada nyheten och prinsessan har undvikit att fångas på bild.
Nu har det tagits några nya bilder, men trots det ligger hon lågt med att visa upp gravidmagen.

Sedan sommaren 2015 har prinsessan Sofia, 36, kunnat titulera sig som prinsessa efter att hon och prins Carl Philip, 41, sa ja till varandra och blev äkta makar.

Idag lever de ett lyckligt familjeliv med sönerna prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3, på Villa Solbacken.

Men i mitten av december kunde hovet avslöja att prinsparet ska bli föräldrar ännu en gång. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar nu alltså sitt tredje barn som beräknas komma till världen vid månadsskiftet mars-april i vår.

Sofia och Carl-Philip har valt att inte ta reda på barnets kön. Det var när Hänt kontaktade hovets informationschef Margaretha Thorgren, som hon förklarade beslutet lite närmare.

– Det blir en överraskning, sa hon då.

Prinsessan är gravid mitt under coronapandemin

Margaretha berättade även att trots corona-läget som varit i prinsparets hem under hösten så ska både Sofia, bebisen i magen, och Carl-Philip må bra.

– Prinsparet mår bra. Prinsessan beräknar att föda i månadsskiftet mars/april. Covid-19 har inte påverkat graviditeten, tillade hon då.

I våras gick prinsessan Sofia en snabb-utbildning inom vården, för att kunna hjälpa till och avlasta vårdpersonalen. Tillsammans med flera flygvärdinnor och flygvärdar från SAS genomförde hon kursen med bravur och har sedan dess jobbat på Sophiahemmet, på Östermalm i Stockholm.

LÄS MER: Jon Henrik avslöjar annorlunda namnvalet till dottern

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sedan dess har hon varit i full gång med sitt arbete att avlasta ordinarie vårdpersonal. Detta visade sig inte heller vara något prinsessan tänkt sluta med trots att man enligt Folkhälsomyndigheten sett en ökad risk för att gravida kan bli allvarligt sjuka i covid-19 och uppmanar till att gravida ska vara extra försiktiga.

Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare berättat för Hänt att Sofia planerar att fortsätta sitt arbete fram till förlossningen, trots rekommendationen.

Nya bilderna på gravidmagen

När avslöjandet kom om Sofias graviditet hade hon bockat av mer än hälften av graviditeten. Detta tydde på en stor skillnad jämfört med resterande prinsess-graviditeter där kungafamiljen gått ut med nyheterna i betydligt tidigare skeende.

Vad som även skiljer prinsessan Sofias graviditet från de andra prinsessornas är att hon är gravid mitt under en pandemi. Detta innebär bland annat att många tillställningar är inställda och att Sofia har färre tillfällen att synas i offentligheten.

I och med alla inställda tillställningar under hösten har Sofia inte fångats på bild lika många gånger som hon normalt sett gör under en höst – och man har därför inte fått se bilder på gravidmagen. En märklig detalj i de nya bilderna som nu tagits är att prinsessan fortsätter dölja sin mage genom att bära svart och en stor kappa som täcker gravid-kulan.

Prinsessan Sofia
Foto: TT

Sophiahemmets rektor Johanna Adami hälsade sin före detta elev välkommen till den digitala examenshögtiden på skolan.

Prinsessan Sofia, Johanna Adami

Prinsessan Sofia och Sophiahemmets rektor Johanna Adami.

Foto: TT

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Janerik Henriksson/TT

LÄS OCKSÅ: Därför syns inte gravida prinsessan Sofia – hovet om beslutet

LÄS OCKSÅ: Därför saknas prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2021