Därför saknas prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2021

prinsessan Sofia & prins Carl Philip

Måndagen den 18e januari är det återigen dags att summera det gångna idrottsåret under Idrottsgalan, som leds av Kristin Kaspersen.
Som vanligt kommer Prins Carl Philip att vara med under galan för att dela ut det prestigefyllda Jerringpriset, men nu berättar hovet att prinsessan Sofia däremot inte kommer att närvara.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barn
Slå på ljud

Det var i slutet av förra året som den stora nyheten om att prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barn kom ut. Nyheten överraskade många, och gratulationerna vällde in i kommentarsfältet på Instagram där de gick ut med det fantastiska beskedet. Sedan tidigare har prinsparet de två sönerna prins Alexander och prins Gabriel, och även de sägs vara glada över att få ytterligare ett syskon.

På grund av pandemin har kungafamiljen precis som resten av svenska folket hållit sig väldigt mycket hemma. Man har därför knappt fått se prinsessan Sofia efter det nya barnbeskedet, men på måndag den 18e januari då Idrottsgalan äger rum är det därför många som har hoppats på att få se prinsessan.

I flera års tid har prins Carl Philip nämligen haft i hedersuppdrag att dela ut det prestigefulla Jerringpriset på galan, och traditionen gäller även i år. Men nu bekräftar hovet att det blir utan prinsessan vid sin sida.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför är inte prinsessan Sofia med på Idrottsgalan 2021

Under kvällen kommer det som vanligt bjudas på återblickar, prisutdelningar, hyllningar och artistuppträdanden, men trots att många traditioner håller i sig är det också mycket som på grund av den pågående pandemin kommer att bli annorlunda. Många har därför undrat om det kommer bli någon kunglig närvaro på galan eller inte, och nu kan hovets pressansvarige Margareta Thorgren bekräfta att så blir fallet.

”Prins Daniel och prins Carl Philip kommer att delta i den digitala sändningen”, skriver hon i ett meddelande till Hänt innan hon fortsätter:

”Galan är digital vilket innebär att alla deltar genom att titta på TV. Prinsen delar ut priset också digitalt.”

Prinsessan Sofia kommer med andra ord inte vara med i årets gala, däremot kommer hon att sitta hemma och titta på sin man samt imponeras av årets idrottsprestationer.

Kristin Kaspersen om att leda Idrottsgalan 2021

Det är Kristin Kaspersen som kommer att leda galan även i år, och i ett pressmeddelande skriver hon att det betyder extra mycket att få vara en del av det ett år som detta.

– I år är jag extra glad över att få leda Idrottsgalan, först och främst med tanke på att det har varit ett sådant speciellt år inte bara för idrotten utan för Sverige och hela världen. Men också för att det är mitt tionde år som programledare för Idrottsgalan. Jag är också väldigt glad över att vi får möjligheten att hylla de idrottskvinnor och män som tränat, kämpat och haft möjligheten att tävla under detta säregna år, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Gravida prinsessan Sofia trotsar läkarnas råd under pandemin

LÄS OCKSÅ: Hovets svar efter orden om prinsessan Madeleine och Chris

FRÅN FÖRSTASIDAN