Filip Lamprechts glädje efter piken om pappa Martin Lamprechts ex-fru

Martin Lamprecht, Erica Johansson, Filip Lamprecht

Efter programledarens pik om pappa Martin Lamprechts ex-fru i Let's dance fick Filip Lamprecht högst poäng från juryn. Det är i sig värt att fira, men nu visar han upp det verkliga firandet bakom kulisserna.

Filip Lamprecht, 24, är en av deltagarna i i Let's dance 2021. Efter andra avsnittet av danstävlingen fick han högst poäng från juryn och succén är ett faktum.

LÄS MER: Janne Josefsson är den första som tvingas lämna Let's dance 2021

Filip och hans danspartner Linn Hegdal, 25, blev dessutom det första paret som fick dansa vidare i tävlingen. Något som hans mamma Kristin Kaspersen, 51, visade på sin Instagram att hon blev glad över. Kristin var själv med i Let's dance 2019 och vann hela tävlingen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Filips närstående som också varit med i Let's dance

Men mamman är inte den enda i Filips närhet som deltagit i danstävlingen. Dels så vann hans danspartner Linn hela tävlingen i fjol och då deltog även hans flickvän Peg Parneviks yngre syster Penny Parnevik. Penny slutade på en femte plats i tävlingen. Så med två vinster och en femteplats att tävla mot så har han stora skor att fylla.

Man kan tycka att detta redan är en ordentlig uppställning. Men faktum är att Filip har ännu en person i sin närhet som deltagit i tävlingen. Efter att hans pappa Martin Lamprecht gått isär med Kristin gifte han sig med friidrottaren Erica Johansson, 47, – som också varit med och tävlat i Let's dance. Detta hade programledaren David Lindgren stenkoll på. Så innan det var dags för Filip och Linn att ta sig ann dansgolvet under lördagens program passade han slänga iväg en pik. Under presentationen skämtade han därför om att pappans ex-fru hade kunnat sitta i publiken och heja. Om det inte vore för den pågående pandemin.

Det var från hösten 2009 till år 2017 som pappa Martin Lamprecht var gift med före detta friidrottaren Erica Johansson. Ericas specialitet var längdhopp, men efter karriärens slut har hon synts till i andra tv-sammanhang. Exempelvis så medverkade hon i SVT:s succéprogram Mästarnas mästare år 2008.

Erica Johansson, Martin Lamprecht

Ericas och Martins bröllopsfoto.

Henrik Brunnsgrd/Aftonbladet/TT

Tillsammans fick Martin och Erica dottern Wilda Lamprecht, 13.

Firandet bakom kulisserna innan Let's dance

Efter piken från programledaren bjöd Filip och Linn på en ordentlig show som resulterade i höga poäng från juryn. Bara detta var något som var värt att fira. Men faktum är att han även hade något annat stort att fira dagen till ära. Han fyllde nämligen 24 år och det firades i så hög grad det bara gick – men det fick inte Let's dance-tittarna se.

På Filips sociala medier har man kunnat ta del av firandet. Det började med en födelsedagskaffe tillsammans med flickvännen Peg Parnevik, 25, innan det bar av till repetitionerna av kvällens Let's dance.

Men där fortsatte firandet på parkeringen vid PDL Center i Frihamnen, som ligger precis vägg i vägg med Let's dance-studion. Av personerna som var på plats fanns givetvis mamma Kristin, kusinerna Linn Berghagen Nilsson, Christopher Taylor och vännen Amanda.

Därefter fortsatte firandet i fikapauserna och några av gratulanterna var motståndarna Martin Melin och Anis don Demina. Och gratulationerna fortsatte att hagla in under hela kvällen, så igår firade Filip dubbelt upp.

Grattis i efterskott Filip!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Cecilia Liljeton/TT

LÄS OCKSÅ: 6 saker du vill veta om Filip Lamprechts pappa Martin Lamprecht

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprecht om stödet från pappa Martin Lamprecht