LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Det vet vi om Felix Herngren, frun Clara och alla barnen

15 mar, 2021 
Linnea Lundgren
Felix Herngren är en legendar inom svensk film- och tv-industri.
Men hur mycket vet vi egentligen om Solsidan-profilens privatliv?
Hänt reder ut!
Annons
Superkändisarna som har blivit kär i en svenskBrand logo
Superkändisarna som har blivit kär i en svensk

Felix Herngren, 54, har en lika lång karriär bakom sig som vi hoppas att han framför sig. Som ung jobbade han som regissör för reklamfilmer men fick ett stot genomslag för svenska folket då han gjorde sketcher för tv-programmet En sen kväll med Luuk. Sedan dess har han varit hjärnan bakom hundratals filmer och tv-serier. Bland annat Solsidan där han var en av tre manusförfattare och stod för regi tillsammans med sin bror Måns Herngren, 55.

Clara och Felix Herngren tillsamman med döttrarna Lisa och Iris.

Felix spelade även rollen som Alex i den populära tv-serien som slutligen blev en biofilm. Men brodern Måns är inte den enda familjemedlemmen som Felix jobbat tillsammans med. Felix står som ägare för produktionsbolaget FLX och ser ofta till att få jobba både med storebror Måns och hustrun Clara Herngren, 47.

Annons

Leif GW Persson om Felix Herngrens hemliga middagar

Tillsammans med lillasyster Moa Herngren och Clara har Felix även skapat dramaserien Bonusfamiljen som bland annat har belönats med tv-priset Kristallen.

Trots att Felix har en nära kontakt med sin familj har han ofta kopplats ihop med flera kända ansikten. Bland annat programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som Felix är nära vän med. Även Alex Schulman är vanligt förekommande i Felix vardag och tillsammans utgör de en prominent vänskapsgrupp. Varje år håller även Felix Herngren en mytomspunnen herrmiddag där namn som Leif GW Persson, Johan Rheborg och Henrik Dorsin brukar dyka upp.

Iris Herngren

– Jag är förtjust i Felix, han är väldigt generös och han har en väldigt trevlig jullunch. Det är en jullunch med ett traditionellt julbord och det är en utmärkt tillställning. Det är påtagligt generöst. Det kan inte vara gratis om jag säger så, sa Leif för ett par år sedan till Expressen om middagen som brukar hållas runt juletid.

Annons

Det heter Felix Herngrens sju barn

Privat har Felix fullt upp då inte mindre än sju barn ryms under Clara och Felix tak i våningen på Östermalm i Stockholm. I 13 år var Felix gift med Jenny Myrberg som han hann få barnen Fanny, 30, Vera, 25 och Leo, 21, tillsammans med innan kärleken rann ut i sanden – och paret separerade.

Från 2005 är han dock lyckligt gift med Clara som även hon har sonen Nils, 21, sedan ett tidigare förhållande. Utöver det har paret även barnen Bill, 15, Iris, 10, och Lisa, 8.

Iris är kanske det barnet som tagit mest plats i rampljuset tillsammans med sina föräldrar då hon i Solsidan spelar Alex (Felix Herngren) och Annas (Mia Skäringer) dotter Wilma. Sedan dess har man kunnat se dottern dyka upp på TV i flera produktioner. Bland annat i Netflix-serien Störst av allt.

Är en av jurymedlemmarna i Masked Singer

Nu är den ständigt aktuelle skådespelaren och regissören återigen stekhet då det för en tid sedan blev klart att Felix Herngren kommer att vara en av fyra jurymedlemmar i TV4:s nya satsning Masked Singer.

Tillsammans med Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren och Nour el Refai ska han under våren försöka klura ut vilken svensk kändis som gömmer sig under en mask.

FOTO: TT

Annons