Artikeln innehåller reklamlänkar

Felix Herngrens ska bli morfar – första orden om familjelyckan

Felix Herngren ska bli morfar.

Felix Herngren är pappa till sex egna barn och ett bonusbarn och ska nu utöka familjen igen – han ska nämligen bli morfar. I Rix Morronzoo berättar han om känslorna han har inför sin nya roll.
Slå på ljud

Regissören, komikern och skådespelaren Felix Herngren, 52, har flera barn och utökar nu familjen med ännu en medlem. Dock är det inte Felix och frun Clara Byström Herngren, 46, som har bulle i ugnen, utan nu är det dottern som beräknar föda precis efter årsskiftet.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

I radioprogrammet Rix Morronzoo talar Felix Herngren ut om sina tankar och känslor inför att bli morfar.

– Det är väldigt kul, dock ger det mig lite åldersnoja. Liksom ”ska jag bli morfar?”, säger Felix Herngren.

Han förklarar att han tycker det känns 99,9 procent roligt att bli morfar och att det är den resterande lilla siffran som står för nojan.

”Ser inte fram emot fler blöjbyten”

Felix berättar vidare att hans dotter nu får barn samtidigt som hans yngsta dotter bara är fem år gammal, vilket han ser som något positivt.

– Mitt barnbarn och min dotter kommer ju vara jämngamla. Kul för dem att kunna gå ut och dansa tillsammans sen och bara ”jag ska ut med min moster!”, säger han.

Felix Herngren med hustrun Clara och barnen Lisa och Iris.

Felix har själv flera barn. Här med den yngsta dottern Lisa, hustrun Clara och dottern Iris.

Att bli morfar är något som är omvälvande, menar Felix, men han ser ändå med en enorm glädje på att familjen utökar.

– Jag är enormt tacksam, och jag minns själv hur glad jag var när jag fick mitt första barn, säger han och skrattar åt att han nu måste skaffa ett ”morfarskägg”.

Dock är han något ambivalent inför sitt nya liv, som nu kommer innebära att han utöver att vara småbarnsfar även kommer vara morfar.

– Jag ser ju inte precis fram emot fler blöjbyten! Men jag ser fram emot att vara en ansvarslös morfar som kan köpa godis på vardagarna. Eftersom att jag slipper ta ansvar när det kommer till uppfostran och sådant. En kul morfar, säger han och förklarar att han nu hoppas allt går vägen med graviditeten.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TT/Hans Shimoda, TT/Anders Wiklund

SENASTE NYTT!