Farmen-Levin Larssons ilska mot TV4 och Anna Brolin: ”Jag svor”

Levin Larsson och Anna Brolin.

Levin Larsson är ute ur Farmen – men hans starka åsikter lever vidare.
Här berättar han om kritiken mot TV4, tjafset med Anna Brolin, ilskan mot medtävlarna som blåste honom – och varma känslorna för Izabella Andersson.
– Jättemånga har undrat och spekulerat...
Farmen-Alexanders anklagelse till Levin: ”Såg dig”
0:36

Efter reklamen: Farmen-Alexanders anklagelse till Levin: ”Såg dig”

(0:36)

Slå på ljud

Levin Larsson, 31, tog stor plats i Farmen, men plötsligt var han chockartat ute ur tävlingen. Vad har hänt sedan dess? I en öppenhjärtig intervju med Hänt berättar han.

✔︎ Det här är Levin Larsson

Ålder: 31.
Bor: Örby.
Familj: Hundar, katter och höns.
Jobbar som: Hundförare på ett vaktbolag.
God egenskap: Jag är ibland för snäll för mitt eget bästa.
Dålig egenskap: Ibland kan jag ha ganska kort stubin.
Framtidsplaner: Skaffa mig en egen liten gård!

Vad var det bästa med att vara med i Farmen?

– Att jag fick så många underbara och härliga vänner. Jag gick in och tänkte att ”nu ska jag köra hundra procent spel och inte bli så nära människorna där”, men det var lättare sagt än gjort. Efter ett par dagar var det så uppenbart att det verkligen fanns skithärliga människor bland deltagarna – personer som jag kommer ha kontakt med för resten av mitt liv! ”Fan vilka härliga människor jag träffat”, minns jag att jag tänkte.

Och det sämsta?

– Att det var mycket mer psykiskt påfrestande än jag hade vågat tro. Jag trodde att maten och tobaken skulle vara det största problemet för mig, men så blev det inte. Det tärde på psyket att inte kunna ringa vänner och familj – och att vara helt bortkopplad. Periodvis kände jag mig väldigt ensam.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, det är jag faktiskt. Jag är jättenöjd. Jag tycker att man fick en ärlig bild av vem jag är.

Vad tyckte du om regeländringen i Farmen, att det plötsligt var en fördel i stället för en nackdel att hamna på Torpet?

– Det tyckte jag inte alls om. Ingen har någonsin velat vara på Torpet. Nu försökte man locka med amuletter – bara för att de visste att ingen ville dit. Jag menar, jag hade ju sökt till Farmen. Inte till något program som heter Torpet!

Hur yttrade sig din ilska?

– Jag svor en del för mig själv. Jag sa också vad jag tyckte till Anna, programledaren. Hon var diplomatisk och sa att ”det är kul med nya regler”.

Levin om hur medtävlarna blåste honom

Du ledde det ena lägret – lägret som ”paktade” mest – men det slutade med att du själv blev blåst! Michaela hade lovat att välja dig som storbonde om hon åkte ut, men istället valde hon Niklas – din största rival. Sedan lovande Arlind att lägga sig i tinget mot dig ”eftersom han ville hem till familjen”, men han gjorde i stället sitt bästa för att slå ut dig. Hur kändes det att bli förd bakom ljuset, Levin?

– Det jobbigaste var det med Michaela, tycker jag. Henne litade jag verkligen på. Jag kände ju att hon inte hade någon anledning att blåsa mig. Hon skulle ju själv åka hem! En lögn för att komma vidare i spelet för sig själv, det kan jag känna är lite mer försvarbart, men hon skulle ju hem... Jag kunde inte förstå att hon blåste mig.

Fanns det någon rimlig förklaring eller var det ett bara ett idiotagerande från hennes sida?

– Det var Helené som sa till henne – i sista stund – att ”ta Niklas istället för jag tror att han kommer hjälpa mig mer än Levin”.

Hur känns det så här i efterhand, då?

– Jag är inte förvånad. Jag märkte ju att Helené var hal och mycket väl kunde dubbelspela. Jag tycker att det är tråkigt däremot att Michaela inte kunde stå på sig och hålla det hon hade lovat mig.

Vad känner du för Arlind i dagsläget?

– Jag tror inte att man mår bra av att vara långsint, liksom. Jag är inte arg nu, men jag har tappat respekten för honom. Respekten kommer bli svår att återfå. Jag tycker inte att man lovar saker dyrt och heligt på det sättet som han gjorde – och sedan inte hålla det. En vit lögn hade jag absolut kunnat ta, men att prata som han gjorde… Han skulle ”absolut inte blåsa någon” för han ville absolut inte göra sin familj besviken... Så gick snacket. Han svor verkligen dyrt!

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Det kan jag absolut göra. När vi skulle bygga den här kohagen så hade jag fått ansvaret för den. När vi hade hållit på ett tag så insåg vi att vi hade satt brädorna på utsidan av stolparna och inte på insidan. ”Vi måste ändra på det här för jag tror inte vi får godkänt annars”, sa jag. Vi hade en diskussion vid frukostbordet hur vi skulle göra och vi kom fram till att placera brädorna rätt. Men sedan, när jag varit borta en stund med hästarna, så hade Keshia spikat en bräda på mitten av insidan. Inte alls som vi hade kommit överens om, alltså! Då började hon och jag bråka riktigt rejält.

Vilka ord for genom luften?

– Hon kallade mig för ”jättebebis”. Jag vet inte vad jag kallade henne för, men det var gap och skrik och säkert en del glåpord från bådas håll. Jag är väldigt principfast när jag tycker att jag har rätt. Hon började gråta och vi gick därifrån som ovänner. Då var kameran inte med. Skönt, faktiskt. Efter någon timme, när vi hade lugnat ner oss, fick vi be varandra om ursäkt. Det ledde fram till att hon och jag kom varandra väldigt nära. Bråket förde oss samman och vi blev riktigt tighta! Vi blev jättenära vänner!

Blev ni rentav betuttade i varandra?

– Nej, jag hade bara Bella. Däremot blev vi nära vänner, som sagt. Efter det där bråket förstod vi varandra mycket bättre och vi insåg att vi var ganska lika som personer.

Levin om romansen med Izabella

Vem tyckte du sämst om i Farmen?

– Arlind. Fjäskare! Så fort kamerorna kom fram så gjorde han till sig och kunde säga smarta och bra grejer. Han blev tillgjord. Jag hade jävligt svårt för det! Det ser man på TV: ”Om vi håller sams och lyssnar på varandra, så…”

Vem gillade du mest, då?

– Alex. Han är jättehärlig, vi kom varandra väldigt nära där inne. Han hade mycket inom sig och behövde snacka av sig en hel del. När jag hade mina ”hemlängtanperioder” så behövde jag också någon att prata med. Alex har nästan blivit som en lillebror för mig!

Levin har ett gott öga till ”Bella”.

Berätta om romansen mellan dig och Izabella!

– Vi fattade tidigt tycke för varandra. Jag gillar tjejer medstor personlighet, tjejer som kan ta för sig. Hon var sådan. Det var roligt att ha en flirt, någon man kunde mysa med. Det var en jättetrygghet.

Har ni kontakt i dagsläget?

– Ja, det har vi. Vi har jättetät kontakt!

Pratar vi kärlek och romantik?

– Alltså, vi har fått jättemycket frågor om det här… Jättemånga har undrat och spekulerat. Vi har valt att inte svara så mycket på det. Delvis är det nog för att vi själva inte vet vad vi känt, men vi är jättenära vänner. Sedan får vi se vad framtiden kan utvisa, liksom.

Vad har hänt i ditt liv efter programmet?

– Jag har fått jättemycket uppmärksamhet, mycket positiv feedback. Folk har skrivit och hört av sig. Många på orten, där jag bor, hejar på mig. Det är jättekul och härligt. Vissa tycker att det var skitdåligt, det här med pakten. Hatet försöker jag inte bry mig om. Annars rullar mitt liv på precis som vanligt!

Och hur blir det nu med kärleken?

– Bella, ja… Vi har träffats några gånger. Vi får se. Händer det så händer det.

Blir det kanske ett Farmen-bröllop till sommaren – mellan dig och henne?

– Om vi får en inbjudan till gården igen så är det nog inte omöjligt!

LÄS OCKSÅ: Efter sexryktet i Farmen – nu bryter Niklas tystnaden om romansen

LÄS OCKSÅ: Lönelista: Hen tjänar bäst i Farmen – se oväntade ettan

LÄS OCKSÅ: Farmen-deltagarna avslöjar allt om sina okända kärlekskrascher

Foto: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN