Farmen-Arlinds tuffa familjebeslut – visar upp lyckan med frun Blerta

Farmen-Arlind Klimenta med frun Blerta.
Exklusivt

Lämna Farmen för familjens skull – eller stanna kvar och kämpa?
Arlind Klimenta berättar nu om det svåra beslutet och den inre kampen.
– Jag ifrågasatte mitt föräldraskap väldigt mycket, säger han till Hänt.
0:35

Efter reklamen: Se deltagarnas otrevliga välkomnande mot nya deltagaren i Farmen

(0:35)

Farmen är snart halvvägs in på säsongen och olika gruppkonstellationer har skapats. Arlind Klimenta, 33, från Halmstad är omtyckt av flera, men illa omtyckt av vissa.

I programmet har ”Arre”, som han kallas, uttryckt att han längtar hem till familjen.

✔︎ Det här är Arlind Klimenta

Ålder: 33.
Bor: Halmstad.
Familj: Frun Blerta, 33, och två barn, 9 och 3 år gamla.
Jobbar som: Varuhuschef.
God egenskap: Jag tror väldigt mycket på mig själv. Samtidigt känner jag inget behov av att alltid stå i centrum. Jag är trygg med den jag är och lyfter gärna andra istället för att trycka undan.
Dålig egenskap: Jag har svårt för att lita på folk i första taget, de behöver bevisa en hel del innan jag släpper på garden. Det kanske inte alltid är det bästa.
Framtidsplaner: Inom fem, tio år har jag säkert avancerat inom det jag jobbar med idag!

Varför sökte du till Farmen?

– Jag gillar upplägget, själva konceptet: blandningen av att leva som man gjorde förr och att vistas bland djur. Dessutom är jag väldigt tävlingsinriktad. Jag har alltid hållit på med sport, det är något jag verkligen brinner för. Jag har jag kollat på Farmen i tre, fyra år och alltid tänkt: ”Fan, varför testar inte jag på det där?”

Vad var det första du reagerade på när du kom fram till inspelningsplatsen?

– När jag kom fram kände jag självklart igen mig, men jag blev förvånad över var saker och ting låg rent geografiskt. När man sitter framför tv:n så upplever man att storstugan ligger längre bort. När man väl var på plats så förstod man också att ”det här är tv”, det var väldigt mycket kameror överallt. Man förstod att det inte bara är ett spel utan att det är ett tv-program som ska skapas!

Vad var lättast och svårast med att vara med i Farmen?

– Det absolut svåraste var att vara ifrån familjen. Efter en tid kände jag: ”Fan, vad gör jag här?”. Jag ifrågasatte mitt föräldraskap väldigt mycket. Samtidigt var det här ett beslut som jag hade tagit tillsammans med min familj. Jag visste hela tiden att jag hade stöttning hemifrån. Då blev det lättare att härda ut. Men ingenting var lätt, egentligen. Man var hela tiden på tå och på sin vakt. Det är ju trots allt en tävling. Alla har samma mål, alla vill vinna en halv miljon!

Exklusivt
Efter sorgen – Farmen-Niklas glädjebesked med blivande frun

Vem av deltagarna kom du bäst överens med?

– Niklas, Cecilia, Prins och Abel. Enkla personlighetstyper som jag hade riktigt roligt med!

Arlind om dramat med Anna Brolin

Vem kom du sämst överens med?

– Jag som person lägger inte jättestor vikt på just sådant där. Jag tror inte ont om någon. Det fann självklart situationer som jag tyckte mindre om, men jag vill inte döma ut en person på grund av en situation.

Farmens programledare Anna Brolin.

Vad var det mest dramatiska som hände när tv-kamerorna inte var påslagna?

– Det drog förbi ett blixtoväder som gjorde att vi fick pausa, liksom. Det dånade så pass mycket att jag höll på att skita ner mig! Till slut visste jag inte var man skulle ta vägen, men självklart försökte jag spela cool inför Anna Brolin. Jag ville inte visa mig rädd inför en sådan fin dam, (skratt).

Hur reagerade Anna?

– Jag tror att vi alla var ganska nervösa, men våra humör var ändå på topp. Vi sjöng hejarramsor och var hur taggade som helst.

Vad var det första du gjorde när du kom hem från inspelningen?

– Åkte till Ica Maxi i Halmstad och storhandlade. Att öppna kyldisken och ta ut mjölk, det var en så fantastisk känsla! Sedan isolerade jag mig hemma med familjen och bara umgicks.

NU GRATIS
Hen tjänar bäst i Farmen 2022 – se oväntade ettan i lönelistan

Vad är senaste nytt på din kärleksfront?

– Jag är gift. Med mig och frugan är det inget nytt. Vi har varit tillsammans i tolv år, faktiskt. Vi träffades som unga!

När i livet har du haft som mest medvind?

– Kanske i gymnasiet då man var ung och oförsiktig.

Arlinds framtidsplan med frun Blerta

Varför borde man ha dig som vän?

– Jag ser personen för den som den är, inte för vad den har. Jag är en sådan som alltid ställer upp, jag är väldigt mån om att folk i min omgivning ska må bra.

Säg tre saker du vill hitta på inom en inte alltför avlägsen framtid!

– Jag skulle vilja vara med i tv igen. Gärna ett program där det är mycket tävlingsmoment. Sedan vill jag resa till Australien med min familj. Jag har varit där en själv en gång och vill att dem ska få uppleva precis det som jag gjorde. Och en tredje sak… Efter min medverkan i Farmen vill jag skaffa någon form av djur, egentligen vad som helst, (skratt).

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom Farmen-Levins ärr – visar skräckskadan

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Farmen-Prins namn – chocken för frun Åsa

LÄS OCKSÅ: Farmen-deltagarna avslöjar sina värsta tragedier

Foto: TV4 & Privat

SENASTE NYTT!