Farmen-deltagarens okända storbråk med Keshia – som TV4 mörkar

Keshia Barbour.
Avslöjar

Gerty Borg, 61, är ute ur Farmen.
Nu avslöjar hon storbråket med Keshia Barbour, 31, som TV4 inte visar.
– Jag hade gärna velat ha det här på film...
0:32

Efter reklamen: Hör Farmen-Keshias ord efter pappans hastiga bortgång

(0:32)

Gerty Borg är sedan en tid tillbaka ute ur Farmen. Här berättar hon om livet under och efter programmet.

Vad var det bästa med att vara med i Farmen?

– Det bästa är ju att man utmanar sig själv – både fysiskt och psykiskt och socialt. Så är det. Jag tycker att jag gjorde det bra, jag bet ihop i stället för att sänka mig till samma nivå och bjäbba tillbaka. Jag lärde mig att bita mig i tungan och bara gå därifrån.

Var det lättare sagt än gjort?

– Ja, det var det. Strategin för att lyckas var bara att jag hade bestämt mig för att göra det på det här viset. Jag skulle inte sitta och skrika eller säga dumma grejer som man så lätt gör när man är arg och irriterad. Det var absolut en strategi!

✔︎ Det här är Gerty Borg

Ålder: 61.
Bor: Trelleborg.
Familj: Make, tre barn och fyra barnbarn.
Jobbar som: Doula och vikarie på skolorna i Trelleborgs kommun.
God egenskap: Jag är en glad skit!
Dålig egenskap: Tålamodet kan brista ibland.
Framtidsplaner: Njuta av livet, utmana mig själv och uppfylla mina drömmar. Detta var en – att vara med i Farmen.

Och det sämsta?

– Definitivt att jag fick vara borta från min familj så många veckor. Det var jättesvårt! Man är så bortskämd i dessa tider, man kan hur enkelt som helst ringa varandra på Facetime och se varandra där och man kan hur lätt som helst skicka ett hjärta. Det kunde man inte under vistelsen på Farmen – och det var helt fruktansvärt. Längtan var som utanpå kroppen på en! Genom att jobba hårt lyckades jag många gånger förtränga det här, men längtan drabbade oss alla, fram och tillbaka, och då fick man vara där för varandra. Vi satt i samma båt, allihop.

Är du nöjd med hur TV4 framställde dig?

– Ja, jag har väl inte så jättemycket att klaga på.

Gerty saknade maken Mats, barn och barnbarn under Farmen-vistelsen.

Vad tyckte du om regeländringen i Farmen, att det plötsligt var en fördel i stället för en nackdel att hamna på Torpet?

– Det har jag ingen större kommentar till. Jag hamnade aldrig på Torpet och jag ville heller inte dit. Jag ville bara hänga kvar så länge det gick, jag hade nog inte någon förhoppning att jag skulle stå i final, faktiskt. Så jag behövde ingen amulett. Jag ville bara vara kvar på Farmen och ha det så bra där så länge som möjligt.

Exklusivt
Farmen-Prins om relationen till tjejerna idag – efter bråken

Gerty om relationen till Keshia

Kan du dela med dig av ett drama som tv-tittarna inte fick se?

– Nu ska jag göra ett riktigt avslöjande, vi hade en incident som jag och Keshia var inblandade i. Den fångades inte på film, tittarna fick alltså inte se den incidenten. Keshia och Monika hade varit ute och gått med hästarna, den stora och den lilla. Den lilla följer sin mamma, det vet alla som haft med djur att göra, men Keshia och Monika slängde in den stora hästen i hagen. Sedan försökte de jaga in den lilla. Detta var under min storbondetid. Jag mådde så dåligt av det jag såg, men ville inte peka finger och säga att ”så här ska man göra i stället”. Till slut var jag ändå tvungen att göra något, så jag gick ut i hagen och tog stoet – den stora hästen – gick ut igen och in igen så att den lilla följde efter. Jag tog bara en liten runda, sedan hängde fölet på... Själva incidenten kom när vi skulle gå in i hagen. Precis vid grinden stod Keshia! Det var inte lämpligt med tanke på det hon utstrålade, dålig energi. ”Gå härifrån, Keshia”, sa jag. Det tog hon jättehårt, men jag fick in fölet och det betraktade jag som en jätteseger, det kan jag lugnt påstå. Jag hade gärna velat ha det här på film. Hur som helst tog jag upp det här vid bordet samma kväll. Då tyckte Keshia att jag hade varit otrevlig som inte deklarerat för henne att jag hade tio års hästvana. Hon sa också att hon hade ”jättemycket hästvana”. Där blev det ytterligare en meningsskiljaktighet. Jag sa till henne i hård ton…

Avslöjar
Farmen-deltagare bröt ihop i tårar – dramat TV4 inte visar

Vem tyckte du bäst respektive sämst om i Farmen och varför?

– Den är så tråkig, den frågan, men jag kan säga vem jag tyckte bäst om: Cissi. Vi hade väldigt bra snack. Sedan var hon på Torpet i fjorton dagar. Så två veckor gick bort då vi inte fick prata, men jag har stor respekt för henne. Hon babblade rakt ut vad hon tyckte och tänkte. Härligt! Dessutom hade vi samma humor.

Berätta om kärleksflirten mellan Levin Larsson och Izabella Andersson!

– Den romansen var nog fejk – för tv-produktionens skull. De tyckte säkert om varandra, men därifrån till att man ligger med varandra… Nej, långt ifrån!

Jonas Svensson och Keshia Barbour?

– Samma där. De blev jättegoda vänner, men i min värld och i mitt huvud kan man faktiskt vara vän med någon av det andra könet utan att man måste ha sex.

Exklusivt
Därför känner du igen Keshia i Farmen

Vad har hänt i ditt liv efter programmet och hur ser din framtid ut?

– En del deltagare har drabbats mycket näthat, men jag har bara fått kärlek. Jag ser bara leenden och folk som klappar mig på axeln och säger ”bra jobbat”, så jag känner att jag lämnat skeppet med flaggan i topp. Jag är så tacksam över att jag fått göra det här. Och framtiden… Jag ska agera statist i någon produktion. Utöver det jobbar jag som vanligt på vikariebanken och trivs jättebra med det.

LÄS OCKSÅ: Farmen-Beatrice visar upp pojkvännen Anders – efter stora utseendeförvandlingen

LÄS OCKSÅ: Lönelista: Hen tjänar bäst i årets Farmen

LÄS OCKSÅ: Farmen-deltagarens otrohet – talar ut om triangeldramat

Foto: TV4

Farmen-Monika Ostrowska om relationen till de andra deltagarna på gården

Se klippet här!

SENASTE NYTT!