Därför tvingas TV4 stoppa Fångarna på fortet helt

Fångarna på fortet stoppas helt

TV4 har meddelat att programmet Fångarna på fortet inte kommer att spelas in i år som planerat. Hela två säsonger skulle ha spelats in i maj, vilket nu inte blir av.
”Så klart jättetråkigt!! Vi var så laddade och hade fått ihop kanonlag!! Hoppas verkligen att det blir nästa år!”, skriver programledaren Agneta Sjödin till Hänt.
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
Slå på ljud

TV4 kommer inte att spela in programmet Fångarna på fortet i år, rapporterar Aftonbladet. Kanalen hade planerat att spela in två säsonger i maj som nu inte blir av, vilket både fått programledarna Agneta Sjödin, 53, och Gunde Svan, 59, väldigt besvikna och ledsna.

– Ett tag hoppades vi att de skulle försöka flytta inspelningen till augusti, men nu blir det inte så. Jag pratade med Gunde nyss också. Han säger precis som jag att det är tråkigt, vi hade båda sett fram emot att spela in i maj. Vi har så kul när vi jobbar tillsammans. Nu hoppas vi att vi får uppleva det nästa gång så att inte det sista programmet redan har spelats in, säger Agneta Sjödin till tidningen.

Därför väljer TV4 att inte spela in Fångarna på fortet

Fångarna på fortet är en riktig klassiker som spelats in i många år. Och programledarduon Agneta Sjödin och Gunde Svan har totalt lett 11 säsonger av tävlingsprogrammet ihop.

Anledningen till varför TV4 nu väljer att inte spela in programmet i maj som planerat är på grund av coronapandemin, som ställer till det rejält för kanalen. Till Aftonbladet bekräftar TV4:s exekutiva producent Jonathan Nordin hur det ligger till.

– Tyvärr har förutsättningarna förändrats i den region i Frankrike där inspelningarna skulle genomföras. Efter att vi precis mottagit den nya informationen så är det med stor sorg som vi måste meddela att inspelningarna är inställda, säger TV4:s exekutiva producent Jonathan Nordin.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Agneta Sjödins besvikelse: ”Jättetråkigt”

I ett meddelande till Hänt skriver Agneta att det är jättetråkigt att det inte blir någon inspelning, eftersom de hade fått ihop två kanonlag, som hon beskriver det.

”Så klart jättetråkigt!! Vi var så laddade och hade fått ihop kanonlag!! Hoppas verkligen att det blir nästa år!”, skriver Agneta.

TV4 hade planerat att spela in hela två säsonger, som skulle landa på 12 avsnitt, tanken var att det skulle ha sänts i höst och under nästa vår. Och framtiden är ännu oklar, TV4:s exekutiva producent Jonathan Nordin hoppas på att kunna vara igång igen när coronapandemin är över.

– Vår ambition är såklart att kunna resa tillbaka till ”Fortet” efter pandemin, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

9 av 10 rekommenderar Svedea – försäkra din hund med upp till 30% rabatt. Klicka här!

Agneta hoppas nu att inspelningen kommer kunna ske nästa år istället.

– De har vridit och vänt på det och försökt få ihop det, men det blir för svårt med alla regler så jag fick veta det häromdagen, säger Agneta Sjödin till Aftonbladet.

– Jag får hoppas att de flyttar det till nästa år istället.

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso bekräftar: Är tillsammans med Phillipe Cohen igen

LÄS OCKSÅ: Därför stoppar SVT Arvinge okänd – Kattis Ahlströms besvikelse

FOTO: Discovery+, Johan Söderlund/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN