Familjen i öppet brev om Aviciis död: “Nu orkade han inte längre. Han ville få frid”

Tim Avicii Bergling arv
Världsartisten Tim "Avicii" Bergling avled i fredags och hittills har dödsorsaken varit okänd. Nu väljer familjen att bryta tystnaden om sonens kamp före bortgången i ett öppet brev.
Annons

Det var fredagen den 20 april som beskedet kom om att svenska världsstjärnan Tim “Avicii” Bergling somnat in endast 28 år gammal. Stjärnan befann sig i Muskat, Oman när han avled och beskedet kom från hans presskontakt Ebba Lindqvist.

Annons

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muskat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid”, skrev hon i uttalandet.

Den sorg som Tims familj går igenom är på alla sätt obeskrivlig och går inte att sätta ord på. Och tidigare i veckan tackade familjen för allt stöd via presskontakten och bad om att få sörja i fred.

Annons

”Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar”, skriver de i brevet.

Trots att familjen går igenom en otroligt tung period just nu har de ändå valt att tala ut om sorgen och hur Tim mådde i ett öppet brev via presskontakten Ebba Lindqvist.

“Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress. När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik. Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid. Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset. Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad. Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.
Vi älskar dig, Familjen.”

Vi sänder alla våra tankar och all vår kärlek till familjen i denna otroliga sorg. 

Foto: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…