LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Avicii hoppade av nya världsturnén – artistens rädsla vid årsskiftet

26 apr, 2018 
Avicii hade planerat en världsturné
I fredags förra veckan möttes vi av det tunga beskedet om att Tim ”Avicii” Bergling gått bort. Nu kommer uppgifter om att han planerat en världsturné 2018, men som han själv stoppade precis innan nyheten skulle spridas.
Annons

Det var i fredags kväll förra veckan som beskedet om att den svenska världsstjärnan Tim ”Avicii” Bergling somnat in endast 28 år gammal. Stjärnan befann sig i Muskat, Oman när han avled, det var hans presskontakt Ebba Lindqvist som lämnade det tragiska beskedet.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muskat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid”, skrev hon i uttalandet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han gjorde sin sista spelning i augusti 2016, efter att han lämnat sitt besked om att sluta med turnerandet helt i mars tidigare samma år. Han har själv berättat att han mådde så pass dåligt av att turnera så hårt som han gjorde att han vid ett tillfälle tröttnade helt på musiken och att han även var för traumatiserad för att ens gå på andra artisters konserter.

Men nu har uppgifter kommit fram om att han hade planer på att stå på scen igen. Han planerade en världsturné –  en stor comeback under 2018 – och det hela skulle ha avslöjats i november 2017 enligt den tyska tidningen Bild. Det ska ha varit bokat och klart, men i sista stund drog han sig ur. Tre av konserterna var bland annat planerade att ta plats i Tyskland.

Annons

Tidningen skriver att det hela ska ha klargjorts i oktober förra året, men kort innan Bild skulle gå ut med nyheten i november lades det på is och månaden efter fick tidningen beskedet om att turnén var helt inställd. Enligt dem handlade beskedet om att Tim Bergling var rädd för att ”fastna i övermänskliga förväntningar igen”.

Även vännen och dj-kollegan Tiesto, 49, har i en intervju med amerikanska radiokanalen Sirius XM berättat Tim hade planer på att börja turnera igen, vilket han avslöjade under vad som skulle komma att bli deras sista möte.

– Jag åt middag med honom i L.A två månader sedan. Han var väldigt frisk och glad. Det var jättetrevligt och vi pratade ikapp. Han funderade på att börja turnera igen. Han sa att han inte var redo än, men han tänkte absolut på det, berättar Tiesto.

Hela världen sörjer Avicii:

FOTO: Ibl

Annons