Familjen om oron för Avicii de sista åren: ”Det har varit för tufft”

avicii
Under fredagen förra veckan påträffades Tim Bergling, mer känd under artistnamnet Avicii, död under en semester i Oman. Efter flera år av ett högt tempo och hälsoproblem visade hans familj sin oro för Tim redan år tillbaka.
Annons

Det var i fredags förra veckan som hela världen möttes av det tragiska beskedet om att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, gått bort, 28 år gammal.

I måndags gick Tims föräldrar Anki Lidén, 71, och Klas Bergling, 72, ut och tackade för allt stöd i denna mörka tid via ett öppet brev som publicerats via presskontakten Ebba Lindqvist:

Annons

Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar”, skrev de i brevet.

I dokumentären ”Avicii: true stories” fick vi en inblick i Tim hektiska vardag, i filmen påpekar han själv att han inte orkade med det hårda tempot länge till. Det var ett ständigt turnerade samtidigt som han tampades med olika hälsoproblem. 2012 fördes han akut till sjukhus pågrund av en inflammation i bukspottkörteln, och samma problem återkom igen 2013. Året efter det opererade han bort både gallblåsan och blindtarmen.

Annons

Även hans föräldrar har tidigare uttalat sig om oron över sonens hektiska tempo och hälsotillstånd.

– Ja, det är klart jag blir oroad för hans hårda tempo. Vi sa hela tiden att ”du kan inte spela så många spelningar per år”. Så gör han det ändå. Som det är med barn. De lyssnar på det de vill. Nu känner han själv att han inte pallar att fortsätta på det sättet och att det har varit för tufft, sa hon till Aftonbladet 2013.

Redan 2013 var även hans halvbror Anton Körberg, 40, orolig över Tims hårda tempo och tillstånd.

– Vi träffas så sällan numera vilket är synd. Men klart jag har varit orolig. Jag vet att hans föräldrar är väldigt på. Då är det onödigt att jag också är det. Nu hoppas jag att det känns bättre för honom, sa han till tidningen då.

I april 2017 berättade Anton Körberg för Hänt att Tim planerat att tillbringa mer av sin tid i Sverige, och letade därför efter ett boende.

– Han har ju jobbat som ett svin också, sa han och fortsatte:

Annons

– Han håller på att leta lägenhet i Stockholm. Vi har alltid stått nära varandra och i princip växt upp ihop. Jag ser honom inte som någon halvbror, mer som en bror förstås och det är en skön kille.

FOTO: Ibl

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…